• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Директорка на детска градина нападана учителка пред децата

Директорка на детска градина нападана учителка пред децата

/КРОСС/ Истински екшън се е разиграл миналият четвъртък в детска градина „Калина Малина" в Свищов. Директорката на заведението Ани Мекушева „напада" една от учителките по време на учебни заниятия, след което се налага и полицейска намеса.
Според разказа на пострадалата учителка, сцената се разиграла миналия Четвъртък (22.01.2015г.) в сградата на ЦДГ „Калина Малина в Свищов. Г-жа Лалова водела заниятие с децата, когато в групата внезапно нахлула директорката Ани Мекушева, придурежена със заместничката си Мария Янкова. По думите на учителката, Мекушева се разкрещяла пред децата по неин адрес с думите „Излизай ведна навън!", размахвайки документи в ръката си. Лалова отказала да напусне групата и да остави децата сами и продължила да търпи крясъците на озверялата директорка, докато не дошла една жена от помощния персонал на детското заведение, която да остане при децата. Тогава учителката напуснала групата с надежда, че началничката и ще се успокои, но в коридора нещата станали далеч по-страшни. Директорката искала от Лалова да подпише декларация, в която се твърди, че учителката е злоупотребила с името на Милена Богданова, която е директор на отдел „Образование" в Община Свищов и е уронила авторитета и. Лалова разбира се отказва да подпише каквото и да било, тъй като според нея подобни обвинения са неоснователни, но настъпчивата директорка не се отказвала и продължавала с публичните унижения на служителката си. „Подписвай, чуваш ли, искам обяснения!", продължавала да крещи Мекушева. „В един момент се изплаших много" - разказва още Лалова. „Почувствах, че живота и здравето ми са в опасност, тя беше готова да ме набие, а и бяха три ... Тя не спря да ме обижда, да ме заплашва, нарече ме „Нещастница" и какво ли още не, не помня всичките обиди" - споделя с мъка унизената учителка. Изплашена за развоя на събитията, беззащитната учителка звъннала на спешния телефон 112 и обяснила за ситуацията, в която се намира. Няколко минути по-късно на мястото пристигнал екип на Полицията.
Служителите на реда бързо възстановили реда и спокойствието в детското заведение и снели обяснения на участниците в екшъна, продължава разказа си Лалова. На мястото била повикана и Милена Богданова, която се присъединила към директорката Мекушева в словестните нападки си към учителката, дори и в присъствието на полицаите. По случая има образувана преписка, но какво се случва с нея, предстои да ви уведомим в следващите дни.
Всичко започва в началото на годината, когато началникът на образованието в Свищов г-жа Милена Богданова издава заповед с № 01/06.01.2015г. във връзка с оптимизирането на вътрешната структура на ЦДГ №2 „Калина Малина". В заповедта на Богданова се говори основно за преубразуване на групите в детската градина, като от смесените в момента групи следва децата да се разпределят в нови групи според тяхната възраст. Според Лалова това е нарушение на Закона за образованието и Наредбата за неговото прилагане, в които ясно се указва, че промени в учебният график се внасят само и единствено в началото на учебната година. Решението е абсурдно и заради това, че при сегашната ситуация родителите имат право на избор на учители за своите деца, които автоматично ще се отнеме със задължителното прехвърляне в група и при учител, посочен от детското заведение. Освен това всички родители са закупили и съответните помагала, които са предназначени за учебният план, по който се подготвят децата до момента. Учителите също са подготвени спрямо досегашните планове, което превръща подобна промяна в абсолютно немислима.
Обърнете внимание на точка 3 в заповедта, а именно: „Родителите своевременно да бъдат уведомени за решението и за организиране на учебно-възпитателния процес. В стриктно изпълнение на тази точка, г-жа Лалова свиква родителска среща, в която да сведе Заповедта до родителите. На въпросната сбирка лично учителките в групата Лалова и Панова канят и директорката Ани Мекушева. Г-жа Милена Богданова също получава устна покана да присъства чрез един от родителите на децата от групата, а именно Георги Недев, който е и одитор на Община Свищов. Като служител там и колега на г-жа Богданова, учителките го молят да я уведоми и покани на срещата от тяхно име.
Въпросната среща се провежда в Четвъртък, 8-ми Януари. На нея обаче не се появяват нито директорката Мекушева, нито Милена Богданова. Учителката Лалова запознава родителите на поверените и деца със Заповедта, с което разбиераемо възбужда тяхното негодувание и те инициират подписка срещу въвеждането в сила на абсурдната според тях промяна. Всички родители единодушно полагат подписите си под искането без един - въпросният служител на Общината Георги Недев, който в последствие дори измества децата си вдруга детска градина.
Родителите задържат за известно време подписката, тъй като в последствие директорката Мекушева лично обещава, че ще съдейства за спирането на съответната заповед. Вместо това обаче се стига до екшъна от 22-ри Януари, в който директорката обвинява Лалова, че е злоупотребила с името на Милена Богданова, свеждайки заповедта и до вниманието на родителите.
Веднага след злощастната случка, родителите на децата от групата изпращат подписката си срещу Заповед № 01/06.01.2015г. до съставителя и г-жа Милена Богданова, до кмета Станислав Благов и до Общински съвет - Свищов, входирана от лично от един от тях - Ангел Куцаров. Разговаряхме с някои от родителите, които пожелаха да останат анонимни. Пред екипа ни те изказаха пълната си подкрепа към г-жа Лалова и строго осъждат действията на директорката Мекушева и Милена Богданова, съобщава Svishtov News.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.