• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Рашидов: Ремонтът на Ларгото е проверяван и от български органи, и от ОЛАФ

Рашидов: Ремонтът на Ларгото е проверяван и от български органи, и от ОЛАФ

/КРОСС/ Ремонтът на Ларгото в столицата е бил проверяван и от български органи, и от европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, припомни бившият министър на културата и настоящ председател на ресорната парламентарна комисия по култура и медии Вежди Рашидов.

По повод изнесената вчера от депутата Елена Йончева информация за евентуални нарушения от страна на настоящия министър на културата за ремонта на Ларгото Рашидов обясни, че Боил Банов, който по това време е бил зам.-министър, не се е оплаквал, че е бил изнудван. "Боил Банов не е споменал, защото той е горд човек. Защо трябва като ученичка всичко да ми докладва?".

Самият Ангел Ангелов, който според Банов е направил записите, е бил освободен заради съмнения при изпълнение на програмата по Норвежкия финансов механизъм:

"Той не е уволнен, но е освободен за съмнение в проблеми с тръжните процедури и всичко, което ги касае. Помолих го да освободи тази служба заради хигиената, да не се натоварва. На всичкото отгоре заради Ангелов направих 4 проверки - 3 вътрешни и една европейска проверка, че всичко е наред с Норвежката програма", посочи Рашидов.

Вежди Рашидов обвини правителството на Пламен Орешарски за забавянето при изграждането на Ларгото:

"Вие да помните с какво една година по времето на Орешарски беше покрито Ларгото? С найлон беше покрито. Една година забавяне се отрази на крайното завършване. Целият проблем е в тези 30 дни, за които е виновно правителството на Орешарски".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

МЛЪКНИ БЕ ЛАЙНО.УСРАХТЕ СЕ С ЕЛЕНА А СЕГА СЕ ОЗЪРТАТЕ

31.01.2019 20:24:09

Андрей

Веждю, ама нали целта на цялата работа на Боил е точно за това - да не се разкрият далаверите при проверка. От думите ти разбирам, че явно е успял. Засега...

31.01.2019 18:21:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.