• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Калин Вельов & TUMBAITO с оркестъра и балета на Държавна опера Стара Загора

Калин Вельов & TUMBAITO  с оркестъра и балета на Държавна опера Стара Загора

/КРОСС/TUMBAITO закрива летните музикални празници на античния форум Августа Траяна в Стара Загора с един различен, ефектен спектакъл на 29 юли. Латино версиите на златните български шлагери от 60-те, 70-те и 80 -те години от едноименния албум ще прозвучат в оркестрации с голям класически оркестър в изпълнение на Държавна опера Стара Загора. Диригент е популярният зад граница млад, виенски възпитаник Димитър Косев.
Спектакълът ще се превърне в истинска лятна латино фиеста с танцьорите от старозагорските Salsa Club Caribe и ST Dance Club и със специалното участие на балета на Държавна опера Стара Загора.

TUMBAITO отново са поканени да участват в престижен международен салса форум -Vama Veche Salsa Week & Kizomba Festival. Концертът на българската латино формация в румънския курорт Вама Веке в който ще се състои фестивалът е на 3 август . А два дена по-късно - на 5 август, варненската аудитория ще може да танцува на латино ритмите на Калин Вельов и TUMBAITO в клуб Ментол..

TUMBAITO e първата по рода си в България латино формация, изпълняваща 100% танцувална салса. Вече почти 10 години групата прави концерти със световно известни имена като Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales. Репертоарът е подбран специално както за феновете на латино музиката, така и за салса клубовете по танци и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент.
Основател на TUMBAITO е перкусионистът Калин Вельов.

В края на 2013 TUMBAITO издава едноименния си албум с латино версии на златни български песни от 60-те, 70-те и 80-те години. Сред шлагерите са „Ропотамо", "Нетърпение", „Една девойка ме попита", „Урок по танци", „Болката отляво", „Сбогом море", „Приказка", „Черно и бяло".

През 2016 Калин Вельов & TUMBAITO" продължават музикалната линия на латино версии на златните български шлагери, като правят крачка напред с нови, елегантни оркестрации на песните вече с участието на симфоничен оркестър.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.