• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Лавров: Международната ситуация сериозно се обостри заради заплахите на Вашингтон

Лавров: Международната ситуация сериозно се обостри заради заплахите на Вашингтон

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров отправи поредни критики към САЩ заради агресивната ѝ външна политика в последно време и главно заради отношението към ситуацията на Корейския полуостров и с иранската ядрена програма. Изявлението си той направи по време пресконференция за дейността на руската дипломация през 2017 г.

Според Лавров последното изявление на Вашингтон за иранската ядрена сделка не внася оптимизъм и стабилност. Той заяви, че през 2017 г. развитието на външната политика: "беше сложно, в света имаше множество огнища на напрежение".

Лавров припомни, че в последните месеци на миналата година "сериозно е обострена ситуацията заради заплахи, които тръгват от Вашингтон", в това число и решаване на проблема в Корейския полуостров "изключително по силов път".

"Последното заявление на (ръководството на САЩ), чиято цел е да осуети изпълнението на Съвместния всеобхватен план за действие по иранската ядрена програма също не добави оптимизъм и стабилност", каза Лавров, цитиран от news.bg.

Русия смята, че всички конфронтационни действия по отношение на кризата около Северна Корея, включително военните учения, провеждани от САЩ и Южна Корея, трябва да бъдат прекратени и всички страни да се стремят към политическо разрешение на кризата. Той повтори, че е необходимо да се "успокоят" и "замразят" враждебните действия на Корейския полуостров.

Руският първи дипломат разкритикува подхода на Вашингтон към Северна Корея и Иран, подчертавайки, че "САЩ искат да диктуват ултиматуми и не желаят да се вслушат в други геополитически сили".

Лавров добави, че Москва и Пекин си сътрудничат по въпроса за ядрената програма на Северна Корея и подчерта подкрепата на страната му за двустранните преговори между Сеул и Пхенян.

Сергей Лавров засегна и темата за Украйна, като обяви, че САЩ и Европа ясно виждат, че сегашните украински власти се опитват да провокират силов сблъсък в Донбас.

„Нашите западни колеги от Европа и САЩ , знаем това от разговори, прекрасно разбират тактиката, която сегашните украински ръководители осъществяват по отношение на Минските споразумения. Те прекрасно виждат, че украинските ни съседи, както и преди се опитват да провокират силова фаза на това противопоставяне и по този начин да отвлекат вниманието от това кой саботира комплексът от мерки от Минск", коментира руският външен министър.

Лавров допълни, че уважава териториалната цялост на Украйна в границите, установили се след референдума в Крим.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Такава държава уКРАЙНА историята не познава!

16.01.2018 16:44:18

Анонимен

Единственият ПОМИЯР ТУК СИ ТИ !!!

16.01.2018 16:42:27

Анонимен

Тоя Руски помияр "забравя", че Украйна им ПОДАРИ Ядреното си оръжие в името на МИР и ДОБРОСЪСЕДСТВО, а не да я нападат зелени пигмейчета и да правят "референдуми"!

16.01.2018 10:50:50

Анонимен

Защото е третополов! ХА ХА ХА

15.01.2018 18:04:06

Анонимен

Импотентният русофоб отново се активизира и пробва да го дърви! Безуспешно, разбира се!!!

15.01.2018 14:07:40

Анонимен

РУСКИТЕ СЛУГИ СЕ ВПРЕГНАХА.

15.01.2018 13:36:16

Анонимен

ТЪЙ ЛИ? АЗ ПЪК ДО СЕГА СИ МИСЛЕХ ЧЕ ТОЧНО МОСКВА Е ПРИЧИНАТА, ТИ ДА ВИДИШ.

15.01.2018 13:34:42

Анонимен

Откъде изплува бе лайномет?!?

15.01.2018 12:49:50

Анонимен

КАКВИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ .ВНУШЕНИЯ , А ПИСАНОТО Е ЗА МОСКВА

15.01.2018 12:46:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.