• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Лавров: Опитват се отново да създадат конфликтна зона на Балканите

Лавров: Опитват се отново да създадат конфликтна зона на Балканите

/КРОСС/ Западът отново се опитва да създаде напрежение на Балканите. Това обяви министърът на външните работи на Русия. Поводът за изказването му бе решението на Черна гора да влезе в НАТО, като според него в страната се превръща в разменна монета на русофобската война на някои западни държави.

„Разбира се, тревожим се от ситуацията в Черна гора, която се опитват да разиграят като разменна карта в русофобската борба. Наложиха ѝ членството в НАТО, категорично отказвайки да проведат референдум в нея", заяви Лавров.

„Хората се страхуват, че чрез избирателните урни ще бъде изказана друга гледна точка, а не тази, която традиционните елити искат да прокарат", допълни той.

Министърът допълни, че Русия винаги е имала добри отношения с Черна гора.

„Не разбирам защо им е нужно на черногорците да влизат в тази русофобска кампания. Това остава на тяхна съвест", подчерта Лавров.

„Смятаме, че линията на това, тази територия да се въвлече, „засмуче", колкото се може по-скоро в НАТО противоречи на всички клетвени обещания, които ни даваха, когато Германия бе обединена, че НАТО няма да се придвижи и с педя", смята дипломат №1 на Москва.

„Това противоречи и на здравия разум, защото на Балканите отново се опитват да създадат конфликтна зона", убеден е Лавров.

Според него НАТО и САЩ карат балканските страни да прекртят добрите си отношения с Русия. Той отбеляза, че Сърбия се намира в неопределено положение. Според него страната в момента се намира в същото положение, в което по-рано се е намирала Украйна.

„От Белград искат да вземе решение с кой да дружи: с Русия или със Запада", заяви министърът.

Той напомни, че Сърбия има изградени отношения с ЕС и НАТО, но междувременно е сключила споразумение за свободна търговия с Русия.

„Избор между Запада и Русия някога направи и Киев, което в крайна сметка доведе до криза", подчерта Лавров и изрази надежда, че на Запад в близко време ще настъпи отрезвяване.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.