• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Лавров: От началото на ХХ в. Западът не бе заинтересован от силна и уверена Русия

Лавров: От началото на ХХ в. Западът не бе заинтересован от силна и уверена Русия

/КРОСС/ От началото на ХХ в. Западът не бе заинтересован от силна и уверена в себе си Русия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за „Комсомолская правда“, предаде ТАСС.

Коментирайки изказванията за това, че Русия е обвинявана за случващото се в Сирия, Либия и Йемен, министърът отбеляза, че „това е съзнателна линия, няма съмнение в това“.

„От началото на ХХ в. никой не искаше силна и уверена в себе си Русия“, подчерта Лавров.

Той припомни, че „през цялото изминало столетие англичаните и американците правеха всичко възможно, за да не допуснат целостта на Евразия“. „Разбирайки под това Руската империя, СССР“, обясни министърът.

Той отбеляза, че „всичко това се вписва в концепцията, която е изложил в книгата си „Голямата шахматна дъска“ Збигнев Бжежински – „да не позволим на варварите да се обединят“. Това е достатъчно показателно. Никога в историята, с много редки изключения, нашите партньори не са били искрени с нас докрай“, заяви Лавров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе чудя се и беснея направо... как е възможно една Гърция със своята икономическа криза и от дълги години член на НАТО, една Сърбия (Югославия) дето 50 години бе на тръни със СССР, една Унгария, дето през 56-та я нахлуха съветски танкове и др. да водят достойна и що-годе самостоятелна външна политика, поддържайки стабилни и добри отношения с Русия, а ние... "братушките", с прегръдките, целувките, с историческата ни обвързаност с Русия, да избираме такива продажни марионетки, такива безсрамни и безпринципни слуги, готови да се продадат като последните к*рви, на някакви си- нямащи абсолютно нищо цивилизационно (религия, култура, бит, език и т.н. и т.н.) общо с нас- англосаксонски, протестантски авантюристи, гонещи абсолютно свои тясни интереси, намиращи се на другия край на света! Толкова ли нямаме достойнство, че да избираме такива шутове! Целия мислещ околен свят ни се подсмива за управниците ни, вЕрвайте ми!

31.05.2016 23:07:54

Анонимен

Навремето имаше едно стихотворение: "Ода за СССР". Тогава ми се струваше връх на кича и подлизурството. В него имаше едни такива слова :........Защото,ако ги нямаше твойте дула...ако ги нямаше твойте крила...ако ги нямаше твойте ракетни площадки......разговорите с Тях...щяха да бъдат страшни и...кратки.." Сега няма СССР,но тези думи ми звучат страшно актуално !!!

31.05.2016 16:18:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.