• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Сергей Лавров: Сред западните елити има идеи за изключителност и превъзходство

Сергей Лавров: Сред западните елити има идеи за изключителност и превъзходство

/КРОСС/„За съжаление, сред политическите елити на редица западни държави са се вкоренили идеите за менторство, превъзходство, изключителност. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в речта си пред 71-та сесия на Общото събрание на ООН.

Сред идеите той спомена още "реализацията на собствените интереси с всякакви средства в ущърб на изграждането на справедливо и равноправно взаимодействие. До какво води чувството на собствена непогрешимост в налагането на едностранни авантюрни решения на най-сложни конфликти и кризи ние виждаме по примера на окървавения региона на Близкия изток и Северна Африка", изтъкна още Сергей Лавров. По думите му така се руши основата на световната сигурност. Неспособността за бъдат разграничени опозицията от джихадистите създава подозрението, че остават в сила плановете за смяна на режима в Сирия, заяви още руският външен министър. Според него за това подсказва и саботажът на междусирийските преговори.

Сергей Лавров заяви още, че благодарение на руското военно съдействие за законното сирийско правителство не се е достигнало до срив в държавността и до разпад на страната под натиска на терористите, предаде РИА Новости.

Според Лавров „руското въвличане стимулира създаването на Международната група за поддръжка на Сирия в интерес на налагането на пълноценен политически процес за определянето на бъдещето на страната от самите сирийци чрез включващ диалог между всички етно-религиозни групи".

„Този безалтернативен курс бе закрепен в резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и откри практическо въплъщение в неотдавнашните договорености между Русия и САЩ като съпредседатели на Международната група за поддръжка на Сирия", добави той.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери се срещнал с руския външен министър Сергей Лавров вчера, на 23 септември, предаде AFP.
По негови думи двамата са постигнали „мъничко прогрес" при изглаждането на различията си що се отнася до сирийската криза
„Оценихме някои взаимни идеи по конструктивен начин", заяви Кери

Преди това Сергей Лавров заяви, че руските власти призовават да не се допуска крах на споразумението между Русия и САЩ по примирието в Сирия, а също така обективно да се разследва подкопаващите го инциденти в Алепо и Деир ез Зор, предаде РИА Новости.

„Най-важно е в момента тази споразумение да не се провалят, а обективно и безпристрастно да се разследват подкопаващите го инциденти в Деир ез Зор и в Алепо, още повече, че са много тези, които желаят да саботират съгласуването на подходите към разрешаването на сирийската криза", заяви Лавров. Според него е „принципно важно" да се изпълни искането на Съвета за сигурност на ООН да се разграничи умерената сирийска опозиция от терористите.

„Тук особена отговорност лежи върху САЩ и членовете на оглавяваната от тях коалиция", заяви руският външен министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.