• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Лазар Лазаров: Нямам притеснения, законът е спазен при строежа на "Марица"

Лазар Лазаров: Нямам притеснения, законът е спазен при строежа на "Марица"

/КРОСС/ „Това, че са необходими допълнителни действия по строежа на АМ „Марица", е ясно от началото на 2014 година - много преди да поема поста в АПИ. Лично аз нямам притеснения. Разбира се, всеки може да втълпи и да се опитва да доказва и разбира се, както едната теза, така и другата теза". Това обяви пред БНР бившият шеф на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров по повод разследването на прокуратурата, откъдето обявиха, че при строежа на въпросната магистрала са извършени незаконни дейности за 51 млн. лв.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, че като обвиняем няма да бъде привлечено само едно лице. Един от предполагаемите такива е именно Лазаров, но самият той заяви, че до момента не е бил викан в прокуратурата дори като свидетел.

„Законът и всички изисквания на оперативната програма „Транспорт" са били спазени в поръчката", категоричен е той.

Магистралата е в експлоатация от година и половина, допълни Лазаров и уточни:

„Не сме поканили "Пътища Пловдив". Процедурата е открита. Явили са се трима участници. Пак казвам, не е коректно в момента това да го коментирам, тъй като е част от следствието. С представители на фирмата сме говорили по работа, имайки предвид, че те все пак са наемодател и доставчик на материали за обекта и то основен. Няма как да не говорим с тях, но сме говорили с представители на основната фирма, която е поставила форсмажора още в началото на 2014-а година".

Бившият директор на АПИ уточни и защо италианската фирма не е извършила дренажните дейности:

„Не е въпросът дали може да ги извърши италианската фирма. Проектът е на инженеринг, тоест включва и проектиране, и строителство. Той не е чисто строителство по количествено-стойностна сметка и по проект. Това е инженеринг, тъй като изпълнителят трябва да направи и проекта, и самото строителство. Затова е направена открита процедура, за да може пазарът да покаже действителната стойност, най-добрата цена. Процедурата е на най-ниска цена.

Лазаров е категоричен, че не е разпореждал на администрацията в АПИ да подготви документите по такъв начин, че поръчката да спечели „Пътища Пловдив":

„Естествено, че нужната документация трябва да се подготви. Но това допълнение - да се спечели от конкретна фирма, няма как да стане, при положение че е на най-ниска цена.

Той също така отрече да е участвал в среща с Георги Гергов, както и да е подал оставка от АПИ именно заради тази поръчка.

„Подадох оставка по здравословни причини и обясних много нагледно защо подадох оставка. Както виждате, и в момента не се крия по никакъв начин. Аз съм наличен", завърши Лазар Лазаров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.