• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Лазаров: Предстои прокуратурата да реши кога МВР да влезе в изпепеления цех

Лазаров: Предстои прокуратурата да реши кога МВР да влезе в изпепеления цех

/КРОСС/Към момента не е задължително да влизат хора, когато имаме съответната техника за установяване на лица, които се издирват. Водят се наблюдения от няколко посоки, каза пред Нова телевизия главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. На практика обаче, посочи той, тази нощ единствено е засечена една животинка.
Предстои под ръководството на прокуратурата (окръжният прокурор и наблюдаващият прокурор) да бъде взето решение кога ще влязат на местопроизшествието служители на МВР и когато бъде направен анализ от тях, ще влязат и разследващите, посочи Лазаров.

Всичко, което е констатирано ще се проверява и ще стане част от разследването. Аз включително ще изискам проверка и за действията на нашите служители, категоричен бе главният секретар на МВР. След такъв инцидент всички версии и хипотези трябва да бъдат проверени, заяви той.

Следствие на утилизация на мини няма как технически да възникне такъв взрив, с такава мощност и такива поражения, посочи Светлозар Лазаров, позовавайки се на твърденията на собственика на фабриката, с когото е разговарял снощи. Истината обаче ще докаже следствието, категоричен бе главният секретар на МВР. Причините ще бъдат разследвани. Всичко към момента са евентуални предпоставки. Когато бъде направена експертизата, тогава ще стане ясно какво е имало, каза още той.

Главният секретар на МВР обясни, че на 10 септември служба КОС е направила проверка във фабриката и са установени две нарушения: съхранение на боеприпаси на места, които не са отговаряли на изискванията, и са установени количества на боеприпаси, които не отговарят на документацията. Издадени са предписания, които последваща проверка, на 26 септември, показва, че са изпълнени. От там нататък какво се е случвало във фабриката не зная, каза Лазаров.

Сред водещите се в неизвестност служители на взривилата се барутна фабрика са семейство - мъж и жена на 45 години и 26-годишен мъж, чийто баща се опитва да се свърже с него от снощи, съобщи Нова тв.

Синът на собственика на завода също е бил в цеха по време на инцидента, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Междувременно психолози оказват помощ на една жена, чийто съпруг е бил сред 15-те работници от следобедната смяна, които са били в завода по време на инцидента.

Работниците в барутната фабрика са били от 5 населени места.
Служителите са от Превала, Монтана, Горни Лом, Лом, Белоградчик. Хората са пътували ежедневно до работните си места.

Съмненията са, че всички те са станали жертви на серията от взривове в завода в късния следобед в сряда.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.