• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Най-голямата гейминг лига у нас стартира с нов сезон

Най-голямата гейминг лига у нас стартира с нов сезон

/КРОСС/ 60 000 лева награден фонд и възможност за участие в международен турнир очакват феновете на A1 Gaming League 2020

Само три месеца след първите си Гранд финали A1 Gaming League стартира нов сезон! През 2020 г. най-голямата лига за електронни спортове у нас ще бъде структурирана по нов начин и ще даде възможност на повече участници да спечелят част от наградния фонд, който възлиза на точно 60 000 лева! Основните игри, които ще бъдат част от новия сезон, са League of Legends (отборно), Counter-Strike:GO (отборно) и FIFA20 (индивидуално).

В паузите на сезон 2020 ще се дава възможност на публиката да гласува за допълнителни турнири по игри, които все още не попадат в лигата, като Fortnite, DotA 2, Brawl Stars, PES и други.

Първата фаза на A1 Gaming League, която ще продължи от януари до април, ще се провежда единствено онлайн. Турнири по всяка от игрите ще определят кой има шанс да попадне на големите финали, а след края на срещите всеки уикенд найдобрите трима ще печелят и награди.

Събралите най-много точки през четирите месеца ще се съревновават в плейофи, за да определят отборите и индивидуалните финалисти в различните дисциплини. Големият финал на A1 Gaming League ще се проведе на живо в средата на май месец на специално събитие, където най-добрите играчи ще се срещнат, за да се борят за титлата „Шампион на България”. Отличителното за сезон 2020 е, че освен паричните награди шампионите ще получат и квоти за участие в международен турнир в рамките на ежегодния фестивал Aniventure Comic Con в София. 

Записванията за онлайн турнирите през 2020 г. започват на 16 декември на www.a1gaming.bg, където желаещите могат да заявят участие в дисциплините League of Legends, Counter-Strike:GO и FIFA20.

За всеки онлайн турнир, част от лигата, е предвиден награден фонд от по 900 лева за отборните игри (500 лева за първо място, 250 за второ, 150 за трето) и 350 лева за FIFA20 (200 лева за първо място, 100 за второ и 50 за трето място).

Допълнителен награден фонд от 3000 лева е подсигурен и за турнирите, които не са част от лигата. Новият сезон започва на 11 януари, събота, от 20:00 часа, а по традиция най-интересните игри ще се предават на живо от популярната платформа за стрийминг – www.Twitch TV.com/a1gamingleague 

А1 Gaming League стартира през 2018 година и в рамките на година привлече вниманието на над 9 000 участници от цяла България, а големите финали през септември 2019 бяха наблюдавани от над 120 000 души – онлайн и на живо. Лигата е създадена от А1 България след като компанията определи за свой приоритет развитието на електронните спортове в страната. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.