• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Световно признание за български лекари

Световно признание за български лекари

/КРОСС/ Започнахме това изследване преди почти три години, когато работехме във варненската МБАЛ „Света Марина" и благодарение на добрите отношения между колегите направихме един екип с колеги от София и от Пловдив. Забелязахме, че пациентите преди началото на своето лечение са доста тревожни, притеснени - всичко това да го разберем с помощта на стандартните анкети отнема поне 20-30 минути, а след това трябва и да се анализира. По начина, който ние успяхме да измислим, това може да спести доста време на натоварения персонал и близо 86 процента имаме съвпадение на нашия метод и световните стандарти и утвърдени методи. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" онкологът проф. Иван Щерев.

Изключително важно е да се знаят нивата на стрес при хората, които са диагностицирани и трябва да се лекуват от онкологични заболявания, защото тези нива до голяма степен влияят на това как пациента, доколко той спазва своето лечение и доколко е ентусиазиран да провежда лечение. Това каза от своя страна онкологът д-р Спартак Вълев. Важно е по отношение на това как приема заболяването, как приема лечението, очакванията от лечението. И всъщност пациентите с много високи нива на стрес, често са тези пациенти, които не се лекуват редовно, отказват лечение, допълни д-р Вълев. До голяма степен измерването на стрес е и контрол на нашата дейност, защото когато измерим тези нива няколко месеца след началото на лечението, то те би трябвало да са по-ниски, каза още онкологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.