• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Проф. Пилософ не се притеснява от разкритията във Фонда за лечение на деца

Проф. Пилософ не се притеснява от разкритията във Фонда за лечение на деца

/КРОСС/ "Аз няма от какво да се притеснявам". Това заяви пред БНР бившият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина проф. Владимир Пилософ във връзка с разкритите редица нарушения.

Припомняме, че нередностите са установени при проверка на специално назначена комисия от Министерството на здравеопазването. Голяма част от нарушенията са от времето, когато Пилософ е бил начело на фонда. Те са свързани със заявления за помощ, които не са придвижвани за разглеждане, бавени с месеци документи и решения.

Открити са и неизискани или забавени становища на външните експерти, както и решения за лечение без мнението на независими специалисти. В други случаи пък решенията са били взети само със становище на комисии от заинтересованите болници.

Владимир Пилософ е категоричен, че всякакви приказки за това, че фондът не работел са "меко казано преувеличени". Все пак той призна, че правилата трябва продължат да се променят и актуализират. Практиката показва, че има неща, които затрудняват работата на фонда, допълни той.

Проф. Владимир Пилософ подаде оставка на 24 април, но бе оставен на работа до 6 март. От тази дата фондът се оглавява от д-р Тинка Троева. Тя смята, че е необходима организационна промяна във Фонда за лечение на деца.

От своя страна Красимира Величкова от Българския дарителски форум и бивш член на Обществения съвет коментира, че е имало забавяне на подадените за лечение заявления. Тя подчерта, че на практика се потвърждават аргументите, с които са напуснали Обществения съвет, а именно, че се подменя негово решение. Величкова посочи, че лечението на деца се забавя заради системни административни нарушения.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А какво стана с предишното управление на фонда, което беше злоупотребило с парите за лечение на децата ?

19.03.2017 20:34:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.