• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Весела Лечева: Предлагам много ясно разписана програма за ускорено икономическо развитие на Велико Търново

Весела Лечева: Предлагам много ясно разписана програма за ускорено икономическо развитие на Велико Търново

/КРОСС/ „Трудно могат да се подредят приоритети в един град, в който не е намерено нито едно решение, в нито една сфера", това каза в интервю за „Седмицата” по Дарик радио кандидатът за кмет на Велико Търново от „БСП за България” Весела Лечева.

„Моята първа задача днес е да върна самочувствието на хората”, допълни тя.

„Предлагам много ясно разписана програма за ускорено икономическо развитие на този град. Предлагам стратегия за развитие на туризма. Задължително този град се нуждае от адекватен общ устройствен план. Обещах да създам обществен консултативен съвет към кмета и общинския съвет и решенията да се вземат от умните, от доказалите се в професията. Екология, качеството на въздуха, който дишаме, зелените пространства, междублоковите пространства, това е обликът на един град. Велико Търново има нужда и от модерна пешеходна зона, модерен център, модерен обществен паркинг”, изтъкна Лечева.

„Когато работиш с желание за този град, когато работиш с цел да представиш възможности, да работиш истински за града, тогава ще намериш много бързо и лесни решения”, подчерта Лечева. „В моята управленска програма за Велико Търново ще държа много да имаме ясно разработена стратегия, програма за развитието на туризма, като основен отрасъл на великотърновци. Защото само тогава ще има много по-високи качествени нови работни места, качествени нови хотели”, на мнение е тя.

„За малките населени места ще търся начини и формати, които да ги превърнат в привлекателно място за работа и живот на младите хора, както и проекти, които да исмислят, да ги превърнат в терен за инвестиции в земеделието, в екологията, в малкия и среден бизнес, защо не и високотехнологични паркове, зони за работа на хора с нефиксирано работно място", сподели Лечева.

Градът трябва органично да прелее в селата, които са прекрасни. Имам план-програма за реанимиране на този град. И неслучайно ползвам този термин, защото градът е един жив организъм. Но той прилича на този, който го стопанисва. Днес нямаме време да наблюдаваме този процес безучастно и това нищоправене, хаос и работа на парче. С всичко, което със се захванала, съм се справяла.

Опитваме се винаги да подреждам своите приоритети, така че да не стигна само до медал, но до върха, до световния връх. Така съм възпитана, така съм работила и така ще работя за града. А Велико търново го заслужава, защото е Велико. Нека да му върнем славата и блясъка, в името на нашите родители, заради бъдещето на нашите потомци. За мен ще бъде чест да управлявам този град”, каза още Весела Лечева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.