• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Йордан Лечков: Зад делата срещу мен стои Пеевски

Йордан Лечков: Зад делата срещу мен стои Пеевски

/КРОСС/Йордан Лечков съди държавата за нанесени вреди. Бившият кмет на Сливен е завел 6 съдебни дела с искове в общ размер от 3 милиона лева. Това съобщи самият той в сутрешния блок на бТВ. В борбата за публичните финанси на Сливен, Лечков видя основната причина за водените срещу него 6 дела в качеството му на кмет на града. Бившият градоначалник директно посочи Делян Пеевски като човека, който има най-голям интерес за овладяването на обществените поръчки в Сливен.

Снимка БлицСлед като делата срещу Лечков приключиха с оправдателна присъда, сега той обръща монетатат и ще съди държавата. Неговото желание е да съди прокурора по делото, но тъй като системата е такава и това не може да се случи, ще съди държавата. "Питам ще излезе ли сега някой да каже "Извинявай", след като стана ясно, че нямам вина? Ще заведа 6 дела срещу държавата - толкова, колкото имаше за мен. Нямам лична битка с прокурора Пламен Стефанов. В Сливен аз съм пречка, защото всичко е една борба за публичните финанси", каза Лечков и посочи, че Стефанов „на негов гръб е станал окръжен прокурор на Сливен" и дори е кандидатствал за апелативен, а следовател по неговите дела е оглавил следствието."Завесите отдавна паднаха, но ние се правим на ударени. Интересно ми е дали този прокурор е закупен и с какво", сподели Лечков.Бившият футболист каза още, че макар и да е оправдан, резултатът от водените срещу него дела е постигнат, тъй като обществените поръчки в града не се взимат от местни фирми.

„Фактът е факт. В момента в Сливен работят една или две фирми, които са известни. Свързани са с един депутат от ДПС - Делян Пеевски. Това е всеизвестно, не само в Сливен - Враца, Търново, Габрово, Ямбол, Бургас, Пловдив... навсякъде", заяви Лечков и посочи фирмата „Водстрой". Тук трябва да се отбележи, че покрай „Водстрой" се разшумя миналата година, след интервюто на банкера Цветан Василев пред бТВ. От Австрия, преди да бъде обявен за издирване, Василев обяви, че „марионетки на Делян Пееевски говорят от името на държавата". Банкерът посочи като една от тези марионетки собственика на „Водстрой" Иван Мирински.Веднага след това депутатът от ДПС отговори, че "удобното оправдание "Пеевски" отново се използва за прикриване и смачкване на проблеми и въпроси, на които самият Василев дължи отговор. Паралелно с размяната на обвинения между двамата, излезе разследване на "Капитал", което разкри, че основният кредитор на фирмата „Водстрой" е КТБ.Лечков посочи, че за ситуацията в държавата не са виновни само политиците, а и гражданите, които си мълчат.

"Не съжалявам, че влязох в политиката. Направил съм много през всичките години", обясни кметът. На въпрос за критиките на жителите на Сливен, че по време на мандата му като кмет, Лечков е разкопал Сливен, а сега ГЕРБ го довършва, футболната легенда посочи, че не е важно само да се закопае вече разкопаното, а да се работи качествено.

"С ГЕРБ никога не съм имал нещо общо. Да, давал съм съвети и съм им помагал с моя авторитет. По-точно използваха авторитета ми. С Бойко Борисов сме имали съвсем нормални взаимоотношения. Доста хора, посочени от мен, сега са министри. Такъв пример е Десислава Танева. Аз я посочих", коментира Лечков. "При Бойко съм ходил за обществена полза, никога за моя. Това искам да се знае", продължи бившият кмет.

"Защо да не се кандидатирам отново, след като хората ме искат. Имам самочувствието, авторитета", изрази намеренията си отново да е на кметския пост сливналията.Той не отговори какво ще направи с парите, в случай, че спечели делата срещу държавата. "Разбира се, трябва да се изплатя и на моя адвокат", поясни бившият кмет и с ирония цитира изказвания на други лица, които са посочвали, че ще дарят парите за обществени каузи. За приятелствата той каза, че вече е трудно да имаш такива и най-добрите му приятели са семейството му."През осемте години на управление, не съм получавал заплата. Карах собствена кола. И не искам някой да ми връща тези пари. В личен план фалирах", заключи Лечков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.