• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

БНТ1 представя документалния филм "Легендата "Щурците" на 22 декември

БНТ1 представя документалния филм "Легендата "Щурците" на 22 декември

/КРОСС/ Рокът е вятърът на промяната в знамето на размирните „60-те". У нас емблемата на тази промяна е белязана с името на „Щурците", които се раждат през 1967 година, характерна с бунтове и конфликти. Към този период БНТ1 ще отведе зрителите с новия документален филм - „Легендата „Шурците". Той ще бъде излъчен на 22 декември от 22:00 часа, веднага след предаването „Панорама".

Документалната лента връща времето половин век назад, когато да си купиш уредба за озвучаване, трябва да имаш връзки в чужбина и да дръзнеш да обмениш нелегално валута. Тогава тонколоните тежат по 100 килограма, а момчетата с дълги коси излизали само нощем, за да не ги приберат в милицията. Като машина на времето, филмът ни превежда от 1967-ма, когато понятието рокгрупа не съществува за българската музика, до 2017-та, за да проследи как рокът у нас за 50 години се превръща от ретроградна и преследвана мода - в култура, която поколенията си предават като знаме.

„Легендата „Шурците" е филмов разказ за едни обикновени момчета с необикновена любов към рокендрола, които променят музикалните хоризонти на България и успяват да се задържат половин век на гребена на вълната, защото вярват, че артистът трябва да се качва на сцената, само когато има какво да каже. И това, което иска да каже да е толкова сакрално, толкова силно, че той повече не може да го задържи.

80-минутната документална лента, наситена с музика и вълнуващи истории, е на режисьора Станислав Терзиев, сценариста Анна Мельова, оператора Здравко Ружев и режисьора по монтажа Филип Петков. Два дни по-късно, на Бъдни вечер, Българската национална телевизия ще излъчи целия концерт за 50-годишнината на легендарната група, който събра над 12 хиляди души в зала Арена Армеец.

Гледайте документалния филм „Легендата „Щурците" на 22 декември (петък) от 22:00 часа по БНТ1!

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.