• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Каракачанов: Заставаме твърдо зад проф. Легкоступ

Каракачанов: Заставаме твърдо зад проф. Легкоступ

/КРОСС/ Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов твърдо стои зад кандидатурата на проф. Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. Воеводата декларира категоричната подкрепа на националното ръководство, като лично присъства на учредяването на Национален съвет за възход на Велико Търново. Организацията беше създадена днес по инициатива на бившия ректор на ВТУ и включва 26 видни интелектуалци и предприемачи.
Позицията на ВМРО е ясна и тя не подлежи на конюнктурни промени, външни или вътрешни внушения, коментира Красимир Каракачанов по повод скандала, който се разрази с оттеглянето на подкрепата на НФСБ, ден след като беше обявена кандидатурата на проф. Пламен Легкоступ. Доколкото знам, местната структура на НФСБ продължава да го подкрепя, посочи Каракачанов. По думите му кандидатурата на проф. Легкоступ е много сериозна и може да бъде полезна за Велико Търново, съобщава Дарик.
Лидерът на ВМРО каза още, че не може да си обясни действията на Валери Симеонов. "Аз съм ги запознал с проф. Легкоступ преди повече от три месеца в моя кабинет в Народното събрание. Беше редно, ако има някакви съображения по въпроса, да ми звънне и да ги изрази още тогава. Доколкото знам, тезата е била, че местните структури решават какво да правят. И аз бях учуден, че след решение на местната структура на НФСБ във В. Търново централното ръководство взема някакво друго решение", коментира Каракачанов.
По повод учредяването на Националния съвет в навечерието на Съединението, воеводата посочи, че обединението на усилията на обществено значими личности с добри намерения може само да е полезно за Велико Търново. "Нормално и логично е най-накрая умните, можещите и почтените хора в България да се опитат да направят нещо. Тази инициатива е прекрасна, но още по-важно е хората, които носят подобни идеи, да бъдат натоварени с отговорността да ги реализират. Аз пожелавам успех и кураж на проф. Легкоступ, защото битката ще бъде кална. Великотърновци заслужават нещо ново и добро", заяви Каракачанов.
Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който също присъства на учредителното събрание, допълни, че кандидатурата на проф. Легкоступ ще бъде най-адекватният отговор на настоящото политическо статукво. "Една кампания, основана на история, традиции и на истинските житейски проблеми на хората на този град, ще бъде при всички положения успешна", заяви Джамбазки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.