• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

L-Mount Alliance: стратегическо партньорство между Leica Camera, Panasonic и Sigma

L-Mount Alliance: стратегическо партньорство между Leica Camera, Panasonic и Sigma

/КРОСС/ На пресконференция преди откриването на Photokina 2018, Leica Camera AG, Panasonic и Sigma обявиха началото на стратегическо партньорство. „L-Mount Alliance“ е напълно нова форма на сътрудничество, което ще бъде изключително полезно за клиентите на трите компании.

Сътрудничеството позволява на Panasonic и Sigma да използват системния стандарт L-Mount на Leica при свои собствени разработки, и да предлагат както фотоапарати, така и обективи, използващи този байонет. Като съвместно начинание на трите компании, партньорството ще засили повече от всякога значението на технологията L-Mount в света на фотографията.

Благодарение на използването на множество сменяеми компоненти, системните фотоапарати са изключително гъвкави и могат да бъдат конфигурирани индивидуално за широк спектър от фотографски нужди. Тук байонетът е най-важният монтажен елемент, тъй като обективът има ключово значение за параметрите и качеството на изображенията, и за крайните резултати като цяло.

Благодарение на стратегическото партньорство между Leica, Panasonic и Sigma, потребителите ще получат достъп до много по-широк набор от фотоапарати и обективи, без да се налага да се ограничават до определена марка, тъй като и трите марки ще използват един и същи стандартен байонет.

Д-р Андреас Кауфман, председател на Надзорния съвет на Leica Camera AG и главен акционер: „За фотографите възможността за избор от широка гама обективи за техните фотографски системи е изключително важна. В условията на силно развиващия се пазар, особено на безогледални фотоапарати, потребителите търсят все по-голямо разнообразие от продукти, за да покрият широк спектър от различни фотографски нужди. Ето защо решихме да работим заедно с изтъкнати партньори в сферата на фотографията, като незабавен отговор на тези нужди. Нашето дългогодишно сътрудничество с Panasonic е основано на взаимно доверие, а опитът на компанията в областта на електрониката е безспорен.

Sigma също е авторитетна компания, която се утвърди, особено в областта на оптиката и производството на обективи, и е в състояние да допълни перфектно съществуващото портфолио от L-Mount продукти. Убедени сме, че заедно с нашите партньори можем да реализираме взаимен и устойчив растеж на всички наши продукти.“

Г-н Тецуро Хомма, главен изпълнителен директор на Panasonic Corporation: „Panasonic винаги е фокусирана към революцията в сферата на фотографията, за да направи живота на фотолюбителите по-лесен, по-приятен и по-интересен. Нашето дългогодишно партньорство с Leica доведе до появата на пазара на множество висококачествени цифрови фотоапарати, обединяващи изключителните оптични технологии на Leica с цифровите технологии на Panasonic. Сътрудничеството ни позволи да ускорим разработването на отлични цифрови фотоапарати, а партньорството с Leica и Sigma в рамките на L-Mount Alliance е чудесен пример за това развитие.

Това е съюз на силни играчи, който ще доведе до фундаментални промени в бъдещето на фотографската индустрия. Ние винаги сме били движеща сила, която въвежда иновации в индустрията под мотото „Променяме фотографията“, отговаряйки на високите изисквания на професионалистите. Партньорството ни с Leica и Sigma ще създаде допълнителни бизнес възможности, но по-важното е, че ще увеличи радостта от фотографията за нашите клиенти.“

Г-н Казуто Ямаки, главен изпълнителен директор на SIGMA: „Тъй като фотоапаратите станаха цифрови и безогледални, изискванията на потребителите, както и системите, въведени от всеки производител, са изключително разнообразни. В момента потребителите разполагат с огромен избор, но от гледна точка на разширяемост и възможности, все още няма система, която наистина да отговаря на техните нужди. SIGMA се присъединява към този алианс, за да участва в развитието на безогледалните фотоапарати и популяризирането на предимствата на стандартизираната монтажна система.

Тъй като SIGMA се стреми да разработва високопрецизни, висококачествени и иновативни продукти, този алианс ще повиши нивото на завършеност и разширяемост на нашите фотографски системи, и ще осигури по-големи предимства за потребителите.

Leica е изключителна компания, която допринася за развитието на фотографската култура повече от 100 години, а Panasonic е водеща компания, която разработва високоефективни и надеждни технологии в различни области. Заедно с уникалните, висококачествени продукти на SIGMA, L-Mount ще се превърне в изключително привлекателна система за потребителите.“

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.