• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Пациенти излязоха на бунт заради личния си лекар във Враца

Пациенти излязоха на бунт заради личния си лекар във Враца

/КРОСС/ Пациенти на бунт заради личния си лекар. След общински търг, здравната служба във врачанския квартал „Бистрец" е спечелена от медик, който не идва на работа месеци наред. В същото време лекарят, обслужващ населението, е принуден да преглежда пациентите буквално на улицата. Засегнатите хора са близо 300 души. Близо 300 възрастни жители на врачанския квартал се преглеждат на тази пейка от месеци.

Това е амбулаторията на доктора, под ореха, на пейката, вее, вали, всичко е тук, тия бабички идват тук с бастунчетата, седят и той ги преглежда. Отвънка, това е срамота за 21 век, каза д-р Христо Николов.

Повече от 10 години доктор Николай Николов приема без проблем пациенти в Здравната служба. В началото на 2018 година обаче Община Враца решила да въведе ред. Причината - в много от здравните служби медиците не плащали редовно наем и режийни разходи. В името на реда се провеждат търгове с тайно наддаване. За „Бистрец" се явяват двама кандидати - въпросният лекар и колегата му Цветанка Генкова.

Самите помещения, физически са разделени като за два кабинета, съответно като два обекта са пуснати - кабинет едно и кабинет две, посочи Петя Велкова, началник-отдел „Общинска Собственост" - Община Враца.

В здравната служба на „Бистрец" има място за две лекарски практики. Но има условие - един лекар може да кандидатства и за двата кабинета, ако плати повече. Това превръща доктор Генкова в стопанин на цялата сграда за пет години напред. Макар и с нов стопанин обаче, здравната служба до ден-днешен стои заключена.

Екип на bTV се срещна с доктор Генкова в друг неин кабинет. Твърди, че е подложена на постоянен натиск от страна на доктор Николов, поради което може да не отвори здравната служба в понеделник.

Ако не се откажа, защото от негова страна са заплахи, притеснения, жалби до кмет, до телевизии, жалби вече не знам докъде, моята жалба трябва да е само до прокуратурата, защото на тоя терор, на който съм подложена, не се издържа вече, коментира д-р Цветанка Генкова, личен лекар.

Преди няколко месеца се проведе търг, на който се отдават две помещения. Двете помещения, които са отдадени са с начална цена от 18 лв. Д-р Николов е толкова заинтересован от своите пациенти, че не иска да наддаде тези велики 18 лв., които му се виждат много за кабинета и сам се отказва, коментира Владимир Тодоров, пълномощник на квартал „Бистрец".

Колко струва неработещата здравна служба в „Бистрец" - от едната страна са 50 лв. месечен наем, а от другата - недоволството на 300 пациенти. Хората са на мнение, че д-р Николов е техен личен лекар и трябва да му се осигури кабинет за практика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.