• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

90% от лекарствата в интернет са фалшификати

90% от лекарствата в интернет са фалшификати

/КРОСС/ "Моите впечатления са, че този пазар се разраства по няколко причини - цените на лекарствата в интернет са многократно по-ниски, предлагат се без рецепта от лекар. Продавачите се възползват от притеснението на мъжете да говорят пред лекар за проблема си с половата си мощ." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" репортерът на БТВ Мария Ванкова. "Почти 90 процента от лекарствата предлагани в интернет се оказва, че са фалшификати", добави тя.

"Неслучайно също така подобни лекарства трябва да се предписват след преглед и предписание от лекар, защото ако например човек лекува сърдечно заболяване той би бил доста податлив към предизвикване на инфаркт", добави журналистката.

"При изследване на нелегалните лекарства не само за полова мощ, а и по принцип обикновено се наблюдават три случая. В първия случай лекарството може да е неразтворимо, във втория случай да има съставки, които не отговарят на тези за лекарството и в третия да има съставки от него, но и други, които не отговарят. И в трите случаи обаче възможността да има съставки, които са опасни за здравето е много голяма." Това каза от своя страна Борислав Борисов, експерт по лекарствена регулация.

"От моята дългогодишна практика съм забелязал, че след като човек е пил подобни нелегални лекарства и е развил някакви усложнения от тях след това като отиде при лекар за проблема си често започва да обвинява докторите за проблемите, които сам си е предизвикал. Трябва да се отбележи, че в този случай нелегалните лекарства, които се предлагат, са за полова мощ, но ако подобни практики не бъдат спирани навреме от съответните органи то практиката с предлагане на фалшиви лекарства и за други болести ще продължи, което може да доведе до много смъртни случай", добави докторът.

"Пиенето на подобни хапчета имат много често един плацебо ефект и в крайна сметка фиаското за мъжа може да е още по-голямо." Това каза от своя страна д-р Илия Врабчев, психолог и сексолог.

Неслучайно лекарите трябва да преглеждат на живо пациентите си и внимателно трябва да успеят да преценят дали пациента може да му се предпише определено лекарство, защото ако той сгреши в преценката си може да влезе в затвора. Докторът призова хората и най-вече мъжете да внимават какви лекарства купуват и откъде, за да не умират в крайна сметка от невежество.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.