• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Япония ще лекува ебола с авиган

Япония ще лекува ебола с авиган

/КРОСС/ Специална експертна комисия към Министерството на здравеопазването на Япония одобри използването на лекарството авиган на Fujifilm Corp. за лечение на заболявания, причинени от вируса ебола, ако заразата се разпространи в цялата страна. Въпреки че клиничните проучвания все още не са завършени, предварителните резултати показват, че медикаментът действително може да бъде ефективен срещу смъртоносния вирус.
По данни на здравното министерство, към момента запасите от лекарството са достатъчни, за да се помогне на 20 хиляди души. Въпреки това министерството е в преговори с корпорацията Fujifilm Corp, която вече заяви, че може да разшири производството на продукта и за кратко време ще разполага с 300 хиляди дози.

Тестване на медикамента

Към момента препаратът се тества върху френска медицинската сестра, която по-рано се зарази с ебола в Либерия и незабавно се върна у дома за лечение. В момента тя е във военна болница в предградията на Париж. Според френските медии, лекарството вече е доказало своята ефективност, въпреки че производителят му отказва да коментира информацията. В близко бъдеще препаратът ще бъде тестван върху 60 пациенти в Гвинея.

Как действа лекарството

Авиганът, известен също като фавипиравир, е разработен още през 1998 година. Отличителна черта на лекарството е, че е успешно атакува полимеразата - един от ензимите, който вирусите използват за размножаване. Към настоящия момент авиганът е сертифициран като противогрипно лекарство. Въпреки това учените разполагат с информация за евентуалната му ефикасност срещу ебола, получена след експерименти върху лабораторни мишки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.