• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Алексиев иска спиране на концесията на летище "София"

Алексиев иска спиране на концесията на летище "София"

/КРОСС/Служебният министър на транспорта Христо Алексиев иска спиране на концесията на летище "София".

Концесията на летище София не защитава обществения интерес - ще доведе до отлив на пътници, както и до поскъпване на летищните такси. Това стана ясно от брифинга на транспортния министър.

Подготвителните действия не са извършени по адекватния начин, по мнението му. За пример той даде концесията на летище Белград. Там кандидатите са 27, при нас са 5. В нашата концесия е заложено увеличение на летищните такси годишно с 20-25 милиона лева.

Алексиев не е доволен, че се натоварва летищният транспорт, за да се спаси БДЖ. Според него това не е нормална практика.

Министърът се притеснява, че концесионерът ще генерира свръх печалба. Той не отрича по принцип концесията. Тя обаче трябва така да е структурирана, че да защитава държавния интерес.

Няма яснота по отношение на инвестициите, какво искаме да се случва с летище София, каза Христо Алексиев. Сериозно са подценени критерии като инвестиции и развитие на летището. Занижен бил и критерият за сигурност, стана ясно още от думите на транспортния министър.

Настоящата концесионна процедура трябва да бъде спряна, категоричен е той. Служебният министър ще предложи това на Министерски съвет. Алексиев иска международна консултантска компания да помогне за концесията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Правилно, кой коля кокошката, снасяща златни яйца?

21.03.2017 19:38:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.