• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Близо 97 милиона лева е дупката в бюджета на МВР

Близо 97 милиона лева е дупката в бюджета на МВР

/КРОСС/Близо 97 милиона лева е дупката в бюджета на МВР към този момент, съобщи министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов. Той посочи, че въпреки това проблем с парите им няма да има, но средства за увеличение на заплатите на полицаите не са предвидени.

Към 25-и август в МВР има 17 милиона лева, които са неразплатени до момента. Това показват данните от финансовия одит, назначен от Бакалов. Той допълни, че в бюджета на министерството не е осигурено финансиране за близо 42 милиона лева. Липсват средства и за част от обществените поръчки, а до края на 2014-а година има плащания по тях за 67 милиона лева. Сегашното ръководство е спряло някои от процедурите по обществените поръчки. Една от тях е за изграждането на система от т.нар. "трафик-камери". Според Йордан Бакалов системата излиза абсолютно неизгодно на МВР, тъй като фирмата взема повече пари, отколкото е стойността на обществената поръчка.

Не е предвидено увеличение на заплатите на служителите на МВР, няма определени средства и за т.нар. "допълнителни възнаграждения" на полицаите. Министър Бакалов обаче изрично подчерта, че парите на служителите на реда не са под въпрос.

Новото ръководство на МВР ще се опита да възстанови столовете за работещите там. В момента местата за хранене са закрити, а служителите в тях се водят на работа в системата.

Йордан Бакалов посочи още, че няма разработвани хора от протестите срещу кабинета "Орешарски". От "Протестна мрежа" изпратиха писмо до служебния министър-председател Георги Близнашки с искане за изясняване дали подобни разработки са правени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

sinuxe

i, koi , gi otkradna!?

02.09.2014 22:09:22

Брат

Боко и Цвъко бяха изгонени с камъни и ще бъдат посрещнати така, ако пази Боже, се върнат на власт.

02.09.2014 15:03:27

Орех

И този се оплаква от липса на средства. Работете, бе, хора! Не стига, че сте за 2-3 месеца, ами оревахте света за повече пари. Дела, а не думи!

02.09.2014 15:03:15

Стан

За онези платени от Бойко 100-200 човека ли говорим? Или за истинските 50 000 протестиращи срещу неговото управление?

02.09.2014 15:03:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.