• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Шефът на "Пиригов" поиска допълнителни 3 милиона лева на година от държавата

Шефът на "Пиригов" поиска допълнителни 3 милиона лева на година от държавата

/КРОСС/ Болница "Пирогов" се нуждае от повече пари, за да се справи с натрупаните задължения. Пред "Хоризонт" директорът проф. Асен Балтов подчерта, че болницата има необходимост от допълнителна субсидия, при която да се удвои себестойността на един спешно преминал пациент от 30 на 60 лева. Това според Балтов прави 250 000 лева месечно и 3 милиона лева годишно.

„Поддържаме около 450 души персонал, който постоянно дава дежурства в спешния ни поликлиничен център - спешната поликлиника за деца и възрастни. Тези хора получават трудовите си възнаграждения от работния фонд на "Пирогов", поясни проф. Балтов:

„Същевременно като заплатена дейност от министерството, ние получаваме между 270-280 хиляди лева на месец, което значи, че реално това са около 600 лева средно от заплатата на всеки един от тях, което е крайно недостатъчно, за да може да покрие техните възнаграждения. Всъщност оттам идва и този натрупан дефицит, който постепенно се увеличава. Колкото и да се мъчим, ние не можем да си ограничим потока от пациенти и да вдигнем себестойността на преминал спешен пациент, по която за момента по методиката на министерството се плащат около 30 лева.

За първите шест месеца успяваме да задържим дълговете да не нарастват спрямо това, което е било през предишните години, те са пак по 18 милиона дългове и 16 милиона в просрочие, като за миналите 14 месеца имаме неизкупена дейност, извършена от "Пирогов" за един 1 милион и 75 хиляди лева", уточни още проф. Асен Балтов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.