• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Д. Барбалов: Ако длъжници не си плащат, ние ще ги потърсим

Д. Барбалов: Ако длъжници не си плащат, ние ще ги потърсим

/КРОСС/Проектобюджетът на София за следващата година е 1,18 млрд. лева.

В рамките на тези средства имаме предвидени 985 млн. лв. бюджетни средства и усвояване на 195 млн. лв. по европейски програми.

Собствените приходи ще са в размер на 582,8 млн. лева, в които влизат 260 млн. лева от данъци, 237 млн. лв. приходи от общински такси, а останалите са от приватизация, наеми на имущество. 

Капиталовата програма за догодина ще е в размер на 366,6 млн. лева. Предвидили сме и повече пари за чистотата на града - 177 млн. лева. Така ще се мие повече, включително и малките квартални улици. Фирмите ще използват повече техника за почистване. София ще се развива като един модерен град с най-новите технологии.

Това каза в интервю за "Монитор" Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси на София.

От думите му стана ясно, че увеличение на данъците няма да има през 2016 г.

Основният проект за 2016 г. е строителството на централния участък от третия лъч на метрото, който ще свързва кварталите „Овча купел" и „Левски". Ще продължи и изграждането на нови детски градини и подобряването на пътната инфраструктура.

За ремонта на улиците в кварталите средствата в проектобюджета са увеличени с почти 11 млн. лева в сравнение с тази година и ще достигнат 35 млн. лева. 

Барбалов се похвали с добро изпълнение на приходите тази година. Към края на октомври те са 80% от годишния план.

Собствените приходи са в размер на 455 млн. лева, от които данъчните са 212,4 млн. лева и неданъчни 242,7 млн. лева. От началото на година наблюдаваме добро развитие на приходите, има развитие и в имотния пазар, увеличават се приходите в данъка за недвижимите имоти 84 млн. лева, посочи той. 

Зам.-кметът смята, че трябва да се намерят още начини, за да се облекчат столичани при плащането на данъците си. А за тези, които не си плащат глобите - пвече санкции. 

Редовно ревизираме и големите длъжници на общината, няма да пропуснем никого, ако те не си плащат, ние ще ги потърсим и рано или късно ще съберем, което се дължи на общината, каза Барбалов. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.