• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

В Здравната каса се уредили с 2.5 млн. лева бонуси

В Здравната каса се уредили с  2.5 млн. лева бонуси

/КРОСС/ В тежката за българските лекари, медицински сестри и пациенти 2019-а година чиновниците от ​​​​​​ Националната здравноосигурителна каса са били наградени с 2.5 милиона лева за трудови успехи. Това разкри Гражданското сдружение БОЕЦ, което е получило данните по Закона за достъп до обществена информация. Дни по-рано бойците обявиха друга подобна новина - че в НАП са си раздали над 30 млн. лева допълнително материално стимулиране (ДМС), нищо че допуснаха да бъдат хакнати данните на милиони граждани и фирми и че подлудиха бизнеса с Наредба Н-16 за касовите апарати.

"Българите сме на първо място в Европа по смъртност, сърдечно-съдови заболявания, инсулти, инфаркти, онкологични заболявания и тн. И на последно място по трансплантации и превенция на редица заболявания! Българите имат най-кратка продължителност на живота и най-лошо качество на живот. Всеки лев в сектор „здравеопазване" даден, като бонус за „постигнати резултати" е цинизъм", коментира председателят на БОЕЦ Георги Георгиев.

От сдружението БОЕЦ припомнят колко "успешна" без за здравната система изминалата година:

Многомесечни протести на медицинските сестри заради мизерните им заплати, протести на рехабилитатори, на работещите в общинските и държавни болници, на лекарите от психиатричната помощ, закриване на отделения и болници във фалит.

Смъртни случаи заради лекарски грешки и небрежност.

Станахме свидетели на десетки скандали и брутални кадри от мизерията в някой болнични заведения.

Събирахме капачки за кувьози и левчета с есемеси за лечение на български деца в чужбина. Някои не дочакаха...

Преди дни шефа на здравната каса д-р Дечо Дечев съобщи официално, че на частни болници едно лекарство се плаща 7 пъти по-скъпо от колкото на държавните болници.

"Не е нормално и е дори цинично държавни служители си разпределят четирицифрени суми над заплатите за "постигнати резултати", докато на над един милион пенсионери с 200 лева пенсия се подхвърля два пъти годишно по 40 лева милостиня за Коледа и Великден. За избрани администрации се е излива рогът на изобилието, а за лечение, за децата с увреждания пари, за възрастните хора пари няма", гневят се активистите на гражданското сдружение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.