• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Роми тровят бебето си за помощи

Роми тровят бебето си за помощи

София /КРОСС/ Момиченце на 2 г. било системно тровено от своите родители повече от 10 месеца, научи „Преса". Семейството е от ромски произход и живее в Долна баня. От ноември м.г. Нели е приемана 15 пъти в различни болници в София - 5 пъти в „Св. Анна", един - в „Пирогов", 3 - в Инфекциозната болница и 6 пъти в педиатрията. Винаги детето е постъпвало с едни и същи симптоми и в предкоматозно състояние - внезапно главоболие, нисък пулс, разширени зеници, отпусната и неадекватна. Токсиколозите в „Пирогов" установили, че момиченцето е погълнало деанксит (сънотворно, отпускано само с рецепта).
След скъпи изследвания докторите в педиатрията изключват метаболитно, автоимунно, генетично и неврологично заболяване. Със специален тест - течнохроматограф, откриват в урината остатъци от лекарството за високо кръвно налягане клонидин. Лекарите сигнализират отдела за Закрила на детето в Ихтиман на 11 август, като в епикризата посочват, че става дума за умишлено тровене на детето с цел материални облаги.
По закон родителите на хлапе с над 50% инвалидност получават 240 лева месечна помощ. Освен това детската добавка е 100 лева, полагат се и интеграционни добавки, всяка между 9,75 и 13 лв., както и 195 лева за балнеолечение.
„Още при второто посещение се усъмних, че в този случай има нещо нередно", разказа за „Преса" шефът на детското отделение на Инфекциозната болница д-р Атанас Мангъров. По думите му нерядко роми се опитват да вземат помощи, като дори правят децата си инвалиди. „Имали сме случаи, когато на бебета са връзвани средните пръстчета на крачетата с тънка корда. След месец мястото се инфектира, гноясва и се налага ампутация", обясни д-р Мангъров. При Нели целта на родителите била да я изкарат епилептичка. Днес тя има дата за явяване на ТЕЛК.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Marian

Време е да спрат да се да се дават помощи. Само така ще се научи този народ на работа. Аман от псевдо болни и инвалиди.

14.08.2014 20:26:42

Анонимен

изверги !! Коя друга раса би направила подобно нещо ?!

14.08.2014 20:00:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.