• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Таня Андреева раздала 465 400 лв. на служители в МЗ

Таня Андреева раздала 465 400 лв. на служители в МЗ

/КРОСС/ За периода юли 2013 г.- май 2014 г. министърът на здравеопазването е раздала 465 400 лева на служители на министерството и 15 000 лева на политическия си кабинет. Това съобщи на пресконференция депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър народният Десислава Атанасова.
„Довчера смятахме, че Андреева симулира дейност. За симулацията на тази дейност плащат данъкоплатците. Има дефицит от 490 милиона лева в Здравната каса, няма средства във Фонда за лечение на деца. Търсят се начини пациентите да си плащат лекарствата сами", заяви Атанасова. И добави, че министърката е предоговорила за заплащане към външни експерти за експертна помощ при организиране и участие в работни групи на стойност почти 5000 лева, поискала е становища на стойност 11 000 лева, устни консултации за 15 000 лева, други устни консултации в областта на електронно здравеопазване, медийна политика в размер на 15-20 хиляди лева", посочи тя.
„За една година дори няма един закон, обсъждан в Народното събрание, който „експертът" Андреева да е защитила. За тази симулация на дейност не само че са плащани такива граждански договори, но и администрацията и политическият кабинет са си раздали допълнителни възнаграждения за постигнати резултати. За периода от юли до май Андреева е раздала 465 400 лева на служители на министерството, 15 000 лева на политическия си кабинет и е сключила 176 граждански договора на стойност около 360 000 лева. Освен гражданските договори, министърът на 30 май 2014 г. със срок на договора до 1 юли 2014 г. е подписала над 150 договора за изготвяне на медицински стандарти. Това й беше приоритет в работата - промяна на медицинските стандарти", подчерта Атанасова.

Бившият регионален министър Лиляна Павлова пък съобщи, че през последните седмици набъбват разходите за бонуси и командировка, като така още през септември няма да има останали пари за тези дейности, а накрая за министерствата може да не останат пари за ток и вода.
Бившият регионален министър се възмути особено от сключен договор на Министерство на инвестиционното проектиране, с който министър Иван Данов делегира функциите си на външен експерт, за да провежда национална политика в сферата на инвестиционното проектиране.
В Министерство на околната среда и водите (МОСВ) за постигнати добри резултати на служителите, въпреки спряната оперативна програма, са изразходвани близо 2 млн. лева, а 16 млн. лева са дадени за 70 договора за външни услуги.
„Правителството ни струва 10 млрд. нови задължения за една година. Добре, че годините няма да са повече", почерта Лиляна Павлова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.