• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда предложения на БСП

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда предложения на БСП

/КРОСС/ Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди законопроект на БСП за преизчисляване на старите пенсии за трудов стаж със средния осигурителен доход за 2015 г. По изчисления на Националния осигурителен институт, това ще увеличи пенсиите на 74 процента от възрастните хора. Само от септември до декември обаче ще са необходими 560 милиона лева допълнително, а за следващата година още 1 милиард и 700 милиарда лева.

Държавата, бизнесът и синдикатите ще обсъдят и друго предложение на БСП - при раждане на второ и трето дете да се отпуска двукратна помощ - 10 минимални работни заплати, ако родителите са били осигурени 24 месеца преди раждането на детето. Предлага се също помощта за бедните семейства в началото на учебната година да се изплаща не само за първокласници, но и за децата от 2 до 4 клас. От БСП изчисляват, че за тази година мярката би струвала 90 млн. лева допълнително.

И промени в Закона за българските лични документи ще обсъди тристранният съвет. Предвижда се въвеждане на карта за лица от български произход, която ще дава достъп до нови социални и образователни права, без да е необходимо лицата да притежават българско гражданство. Картата ще улесни пребиваването в страната на хора от историческите общности, родени извън територията на страната ни, както и родените в България, но напуснали по икономически причини и които не могат да имат двойно гражданство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вместо ненужните самолети

15.07.2019 11:10:16

а пари откъде

предлага ли. НЕ.

15.07.2019 09:23:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.