• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

БСП към Патриотите: ГЕРБ партньорите си мени, но политиката - не

БСП към Патриотите: ГЕРБ партньорите си мени, но политиката - не

/КРОСС/ "ГЕРБ партньорите си мени, но политиката - не. Ако не вярвате на мен, питайте Реформаторите. С тези думи народният представител от „БСП за България" Георги Гьоков се обърна към „Обединени патриоти", във връзка с предложението на БСП за промени в Закона за държавното обществено осигуряване, предвиждащ минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст да стане в размер на 300 лева от 1 юли 2017 г., предаде репортер на Агенция „Фокус".

Гьоков напомни, че предложението на Министерски съвет за увеличение на минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст на 180 лв. от 1 юли и 200 лв. от 1 октомври 2017 г. е било подкрепено единодушно от всички парламентарни групи на първо четене.

„Надали на пенсионерите им стана ясно защо отхвърлихте нашия законопроект за преизчисляване на пенсиите, което щеше да доведе до увеличаването им с 20 на 100, а приехте този на Министерски съвет за вдигане само и единствено на минималните пенсии, който освен, че не решава дори малка част от проблемите, нарушава и осигурителни принципи", заяви Гьоков.

По думите му БСП е подкрепила законопроекта на първо четене, но с убеденост, че увеличението само на минималните пенсии крие рискове и ще доведе до негативни последици. Той се обърна към управляващите с думите:

„Предлагаме от 1 юли минималната пенсия да стане 300 лева. Помагаме ви да изпълните обещанията си".

Гьоков обвини „Обединените патриоти", че гласувайки „за" увеличението на минималните пенсии на 200 лева, съгласно предложението на Министерски съвет, отстъпват от предизборните си обещания.

„Вярно, че натискът от вашия голям коалиционен партньор е огромен, но от „БСП за България", с нашето предложение за 300 лева минимална пенсия и преизчисляване на останалите, ви даваме възможност да излезете от ситуацията и да спазите предизборните си обещания към българите. ГЕРБ са ясни, те по друг начин печелят избори, но вие не се обричайте да останете извън Народното събрание следващите 20 години заради това, че не си спазвате обещанията и се подавате на манипулации от ГЕРБ", коментира още Гьоков и призова цялата парламентарна група на обединените патриоти да не участва в гласуването в знак на добра воля към пенсионерите.

Предложението на БСП за минимална пенсия от 300 лева бързо бе гласувано в Народното събрание. И беше отхвърлено. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.