• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ По 2 милиона и 200 хиляди лева плащат всеки месец здравното министерство и касата за лечение на пострадали от катастрофи. За първите десет месеца на годината са дадени 20 милиона лева, пише "24 часа", като цитира министър Петър Москов.

Автогонките ще се правят само на стари военни летища. Премиерът Борисов е разпоредил на военния министър Николай Ненчев да изготви списък на ненужните на армията аеродруми, съобщава "Труд".

Патрулките на КАТ ще бъдат оборудвани с ПОС терминали, за да могат шофьорите, хванати в нарушение, да плащат веднага на място глобите си. Идеята вече се обсъжда от представители на КАТ и финансовите институции, за да бъде въведена възможно най-скоро, отбелязва "Телеграф".

Таван за доплащането на лекарства предвижда с наредба ресорното министерство. Ще вадим от джоба си до 50% за най-евтиното хапче, което Здравната каса дава за дадено заболяване. Сега фондът плаща за една диaгноза няколко лекарства с различна стройност, като покрива 100% само най-евтиното, информира "Стандарт"

Всяка четвърта жена у нас е била жертва да сексуално или физическо насилие от страна на своя партньор. Между 40 и 50% от жените по света пък са жертва на сексуално насилие, посочва "Земя"

Специална онлайн платформа, в която растениевъдите ще съобщават по часове и дати кога ще пръскат с препарати, ще пази пчелите от отравяне. Целта е пчеларите да бъдат информирани, за да вземат мерки навреме и при необходимост да приберат рояците в кошерите.Това съобщава пред "Новинар" изпълнителният директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите Наталия Тодорова. 

Бавен растеж на икономиката, висока безработица и дефлация. Това е картината, която очертава Международният валутен фонд за България през тази година в най-новата си прогноза. Фондът смята, че и сега безработицата у нас няма да падне под 10%, отбелязва "Дума".

Новият ред за деклариране пред НАП на фирмени покупки, които могат да се ползват и за лични нужди, ще се прилага само за коли и недвижими имоти. Фирмите ще са задължени да подават декларация, че са придобили такива активи и са си възстановили ДДС, ако данъчната основа при колите надхвърля 5 хиляди лева. При имотите стойност не се сочи, съобщава"Сега".

През промени в Закона за ДДС регистрираните компании, които са около 230 хиляди, ще трябва да декларират вече всички налични автомобили и имоти и покупките на нови, на стойност над 5 хиляди лева. Те ще са задължени да измислят своя методика за изчисление каква част от тях не се ползва за корпоративни цели и да се самооткажат от част от ДДС за връщане. После данъчните ще имат свободата да не се съгласят и да поискат обратно данъка. Причината - текстовете са неясни, а компаниите ще затънат в нова бумащина и несигурност, пише по темата "Капитал Дейли".

По 300 лева на ден си докарват обществените тоалетни у нас. Сериозните суми обаче лъсват само при проверка на  данъчните. Ако наблизо няма служители на НАП, рядко клиентите получават касов бон и оборотът остава скрит за държавата, пише във водещата си статия "Монитор"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.