• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/Кувейтци питат за АЕЦ "Белене", съобщава във водещо заглавие вестник Стандарт. Тъй като офертата не е внесена по установения ред, се налага да съберем повече информация за опита на кувейтската компания в ядрената енергетика, коментира за вестника министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 

Справка на вестник Труд опровергава вчерашно изказване на здравния министър. Според Петър Москов, главният разход на Здравната каса за 2014 година е било лечението в санаториумите. Изданието цитира данни на Здравната каса, според които през миналата година са били изплатени над 203 млн. лева за кардиология и още над 63 млн. лева за кардиохирургия, срещу 60 млн. лева за лечение в санаториуми.

Грипът затвори 400 училища - водеща тема за вестник Монитор. Очаква се през февруари най-опасният щам на вируса този сезон - "Тексас", да се разрасне с нова сила, предупреждава изданието.

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който беше в неизвестност 39 дни е бил в тежка психическа криза по време на изчезването си, разкрива вестник 168 часа. В разгара на издирването му Сертов е изпратил два мейла до съпругата си и до много близък приятел, в които се сбогува с тях. Получаването на тези съобщения по интернет е пазено в дълбока тайна както от семейството, така и от разследващия екип, уточнява седмичникът.

Добре е да търсим мост към АБВ, казва в интервю за вестник 24 часа заместник-председателят на парламентарната група на "БСП - лява България" Ангел Найденов. По думите му ако продължава по този път, на местните избори БСП ще се провали. Нужна е радикална промяна на посланията, езика и поведението ни, уточнява Найденов.

Студентите без такси, ако ще стават учители, пише вестник 24 часа. Изданието цитира изказване на заместник-министъра на образованието проф. Николай Денков, според когото с премахването на таксата за университет, държавата ще опита да привлече повече интерес към педагогиката сред младите хора. Общо по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" в следващия програмен период са предвидени 1 милиард и 370 милиона лева, допълва вестникът.

Напиваме се с генно-модифицирани организми, алармира от първа страница вестник Телеграф. Според изданието някои от алкохолните напитки масово се правят с генномодифицирана царевица. Освен това ГМО масово се използват и при производството на лекарства, заявява пред всекидневника Сергей Иванов от Центъра за биология на храните и експерт към Европейската агенция за безопасност на храните. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.