• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Надбавката за първо дете ще е 35 лв., за второ – 85 лв., за трето – 130 лева

Надбавката за първо дете ще е 35 лв., за второ – 85 лв., за трето – 130 лева

/КРОСС/ Родителите на малолетни майки да остават без детски добавки, е ново предложение за промяна в Закона за семейните помощи, съобщи днес във Варна министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

По думите му целта е въпросните домакинства да не получават двойни суми, тъй като в момента бабата получава пари за невръстната майка, а тя - за новороденото си бебе.

Калфин уточни, че предложението е да се промени моделът за насърчаване на раждаемостта. Идеята е добавките да се плащат на семейство, а не за дете.

Домакинствата с едно дете ще получават 35 лева. При две деца сумата ще е 85 лева, а при три - 130 лева. За четвъртото и последващо дете подкрепата ще бъде по-ниска от 35 лева. Сега за второто дете сумата е 50 лв., а за всички останали - 35 лева.

По думите на Калфин прагът за доходите, който дава право на семействата да получават детски, ще остане в сила - 350 лв. на човек. Вицепремиерът уточни, че проектът за закон за семейното подпомагане идната седмица ще бъде представен за публично обсъждане.

Министър Калфин заяви, че ще настоява за плащането на великденски надбавки към най-ниските пенсии. Това допусна в радиоинтервю днес и финансовият министър Владислав Горанов.

Вицепремиерът коментира, че не приема поредните нападки от средите на БСП, че партия АБВ е загубила лявата си идентичност. Той призова лидерът на ПЕС Сергей Станишев да се обърне със същите обвинения към всички леви формации в ЕС, които участват в управлението на страните си в партньорство с десни сили. Когато Станишев направи това, ще приема твърденията му за загуба на идентичност, иначе е демагогия от негова страна, посочи Калфин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Петър

Отлично Калфин, отлично.... Това че ще спрете на тези до 18 год, а ще дадете на тези над 18 год няма да промени ситуациятал Потенциала за подобряване на 'матряла' на нацията не е основно в тези които имат доходи до 350 лв на човек. Махнете това ограничение, ако искате реален ефект. Не че детските са съществени пари, но това е минимален знак за подкрепа на модела от държавата. A потенциала на АБВ на следващите избори ще зависи от това как се е справила с демографията и образованието, а не с коледните пенсии ... Това и БСП го може.

02.02.2015 12:41:55

Анонимен

Каквото предложи Сидеров, се отхвърля и след година някой го предлага и се приема от НС с ръкоплескане.

31.01.2015 20:15:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.