• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Още 43 хиляди пенсионери ще получат тавана от 1200 лв

Още 43 хиляди пенсионери ще получат тавана от 1200 лв

/КРОСС/ По разчети на НОИ 43 хиляди пенсионери ще получат пълния си размер на пенсиите, които до този момент са били ограничени на действащия таван от 910 лева, сега ще получат пенсиите си до новия таван от 1200 лева. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Бисер Петков, министър на труда и социалната политика. Около 26 хиляди пенсионери пък ще останат ограничени на вече по-високия таван от 1200 лева - тоест при тях размера на отпуснатата пенсия е по-висок от тези 1200 лева, допълни министърът. Всички пенсии, отпуснати до края на миналата година, ще получат увеличение от 5.7 процента, каза още социалният министър.

Регистрираната безработица от Агенцията по заетостта за месец май е 5,3%. Това е най-ниското ниво, откакто Агенцията по заетостта изчислява данните на безработицата. Доходите от работа също растат. В момента сме на едно от челните места по ръст на доходите. Обявяват се и нови работни места. В момента има ръст и на сезонните работници в туризма и земеделието. В момента има работници от 35 държави в България, коментира още социалният министър.

Работата по Националната стратегия за детето е спряна. Такава стратегия няма и не се работи по нея. Имаше проект за Стратегия за детето, но ние се съобразихме с острите обществени реакции и я оттеглихме. По нея не се работи. Трябва да намерим начин всички да се обединим и да работим за бъдещето на нацията, каза още Бисер Петков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това е добре че все пак е свършено нещо по ограниченията . До кога ще се държат АПЗ в държавната администрация отдавна преминали пенсионната въздраст .

28.06.2019 16:45:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.