• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Близо 23 млн. лева са осигурени за стартиране на два участъка на АМ "Хемус"

Близо 23 млн. лева са осигурени за стартиране на два участъка на АМ "Хемус"

/КРОСС/ Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи по време на парламентарния контрол, че за довършването на магистрала "Хемус" по индикативни данни необходимият ресурс е повече от 2 млрд. лева, като 22,8 млн. лева за тази година са осигурени с ПМС от януари за стартиране на два участъка, с които първоначално ще има избрани изпълнители за авансово финансиране по техните договори.

Допълнително от бюджета са осигурени още един милион лева за разплащане на проектирането на строителството. Продължава работа за финансово осигуряване на проекта, като се търсят различни варианти, включително и въвеждането на тол таксата, каза министърът, цитиран от БНТ.

Той уточни, че финансирането за първите 9,3 км по трасето от п.в. "Боаза" към Ябланица е осигурено. Чакаме да мине процедурата по обжалването пред ВАС и сключваме договора, каза министърът и отбеляза, че от 96 млн.лева заложена цена, офериращият е предложил и спечелил с цена 55 млн. лева, като икономията на средства ще се използват за нови участъци.

Участъкът п.в. "Белокопитово" към п.в. "Буховци" е в процедура по провеждане на тръжна процедура и отваряне на ценовите оферти на кандидатите, каза министърът и предположи, че и в този случай може да постъпят жалби. Финансиране за авансови плащания е осигурено и по двата договора от бюджета на АПИ, каза министърът. Той изтъкна, че при въвеждането на тол таксите на годишна база ще има между четири и пет пъти по-голям ресурс за рехабилитация и строителство на нови пътни отсечки.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.