• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Гечев: Пари има и няма нужда от заем

Гечев: Пари има и няма нужда от заем

/КРОСС/Бойко Борисов може да каже до края на седмицата, че ни трябва заем и от 100 милиарда лева. МВФ и Световната банка са в потрес, защото не знам дали и те ще издържат на такива числа, каза в сутрешния блок на Нова телевизия Румен Гечев от БСП

„Сметката е проста и тя не е плод на спекулации. Крайният резултат от емитирането на нов външен дълг ще бъде увеличението на резерва", заяви от своя страна Владислав Горанов от ГЕРБ.

Двамата защтиха различни позиции по отношение на това трябва ли да теглим нов външен заем.

Според Горанов приходната част на бюджета не върви. „Ще има дефицит над планирания. Някои оценки стигат до дефицит от над 1,2 млрд. лева. Твърдим, че в един момент, след падежите, които предстоят, ще са необходими около 2 млрд. лева", аргументира се Горанов.

Според Гечев ГЕРБ пресмята едни и същи неща по няколко пъти. „Няма нищо вярно в тази сметка. Единственото вярно е, че бюджетните приходи ще са по-малко от прогнозираното", каза той.

По думите му във фискалния резерв има над 8 млрд. лева. В него са включени и плащанията, които предстоят тази година и през следващата година. „Парите ги има и няма причина за притеснение", каза той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Рани

За пореден път червеите сложиха в малкия си джоб некомпетентните гербери! Вижда се за всеки кои са професионалистите.

29.08.2014 15:03:20

Сандра

Безпокои ме, че никой не взима под внимание мнението на финансовите институции от България и ЕС. Пари могат да се намерят. Като начало държавата може да спре да плаща за щяло и нещяло на циганите за какво ли не. Не милиони, а милиарди ще се спестяват. Но не смеят да сложат ред в тази държава нали?

29.08.2014 15:01:10

Тина

В миналия си мандат Герб изтеглиха заем от 4 милиарда и опукаха още толкова от резерва, така неусетно и незнайно защо. Сега искат служебните да изтеглят 4 милиарда, а ако дойдат на власт още колко ще изтеглят? За да се погасявали вноските. Ами с нов заем тези вноски ще стават все по-големи, а когато нямаме производство и от къде да идват доходи, как ще става тази работа?

29.08.2014 14:59:30

Теди

Най-лесно е да се теглят безсмислени кредити, за да му е широко на някого около врата. С този кредит обаче няма да се решат проблемите за липса на икономическа стабилност и производство. Аз не искам да се тегли нов заем.

29.08.2014 14:55:57

Росен

Пари предостатъчно има в тази държава не го ли проумявате?!?!?!?!?!?!?!?!!? Време е да се наложи строг контрол при ОП, да се намалят разходите и кражбите по министерства и разходите за издържане, обслужване на депутати! Държавните служители да започнат сами да си плащат осигуровките и ето ви милиони спестени!

29.08.2014 14:41:36

Ели

След като световни финансови институции казват, че взимането на заем е излишно, не мислите ли, че Борисов спекулира?

29.08.2014 14:40:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.