• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

В пресата днес

В пресата днес

/КРОСС/ "Гавра с онкоболни в Пловдив", съобщава Земя. Пациенти не могат да се лекуват иновативно заради абсурдни правила. Сформира се работна група, за да поиска от компетентните институции спешно решаване на проблема с достъпа до иновативно молекулно решение.

"Необходима е приватизация на държавните университети", заявява доц. д-р Григорий Вазов, ректор на Висшето училище по застраховане и финанси, в анализ за Труд. Той е поредният специалист, който се включва в дискусията за висшето образование, инициирана от вестника. Водещото заглавие на Труд е: "Висшето образование поскъпва от есента". 16 държавни ВУЗ-а вдигат таксите. Медицинските специалности поскъпват с 250 лева.

"16 университета вдигат таксите", уведомява и Стандарт на първа страница. Най-скъпата специалност става "психология" в Софийския университет - ще струва 600 лева.

"Катуница и Садово готвят бунт срещу нова кариера", информира Дума. Местните се плашат, защото разрешеният добив е до река, сметище и депо за отпадъци на комбинат за цветни метали.
Поредната подмяна на касовите апарати удря по съвестните търговци и осигурява пазар за определени фирми, пише Сега.По-лесно щеше да е, ако контролните органи си вършеха съвестно работата, заключава изданието.

"Върви балканска битка за газов хъб", казва, в интервю за Стандарт, инженер Христо Казанджиев от Българския енергиен и минен форум. Той задава и въпроса защо България не прави нищо за осигуряване на различни източници на газ.

"Скандалът е опиат" - така е озаглавен анализ във вестник Сега по аналогия със спечелил "Оскар" преди години американски филм "Войната е опиат". Публичното внимание се видиотява и губи чувствителност към истинските проблеми. И в същото време скача зомбирано от едно злободневно дребонтемие към друго, се казва в анализа.

"В Германия почти няма дупки, но за ремонт се дават 2 милиона евро на кимометър, у нас се отделят един милион лева", пише 24 часа. Наша статистика показва, че катастрофите много рядко са заради лошите ни пътища.

София и тази година е на 116 място по най-добро качество на живот в света, информира 24 часа, като се позовава на американска класация. Водещ град е Виена, най-много сред първите десет са градове от Германия и Швейцария. В класацията влизат 231 столици и мегаполиси.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.