• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Здравната каса склони на 55 млн. лв. повече за медицински дейности

Здравната каса склони на 55 млн. лв. повече за медицински дейности

/КРОСС/Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Българският лекарски съюз (БЛС) се договориха за обемите и цените на медицинските дейности, които ще бъдат заложени в Националния рамков договор за 2016 година. Това е станало след поредица от работни срещи, на които са обсъдени проблемните текстове.

Българският лекарски съюз е публикувал на сайта си окончателния вариант на проекта за Национален рамков договор. Очаква се той да бъде подписан утре и да влезе в сила от 1 април.

Припомняме, че по-рано днес касата подписа рамковия договор и със зъболекарския съюз. Здравната каса е приела предложенията на лекарската съсловна организация и се е съгласила на компромисни варианти за обемите на цените в НРД, поясняват от касата.

Отпускат се допълни 55 млн. лева, при поискани от резерва на касата 62 млн. лева. Резервът е 316 млн. лева.

С по 20 млн. лева ще бъдат увеличени парите при първичната и специализираната извънболнична помощ. С 22 млн. лева повече пък се дават за медико-диагностични дейности.

Договорено е да бъдат увеличени цените за профилактичните прегледи по програма „Детско здраве". За профилактични прегледи на децата от 0 до 1 година лекарите ще получават 10,40 лв., при досега действаща цена от 9.00 лв. За профилактичните прегледи на децата от 1 до 18 години сумата става 9,40 лв., при досегашна 8,00 лева.

Увеличава се и цената на профилактичните прегледи за лица на възраст над 18 години, като от досега действащата 10 лв. тя става 11 лв. Увеличава се на 10 лв. (от досегашната 9,50 лв.) и сумата за дейност на лекарите по диспансерно наблюдение на здравноосигурените лица с една диагноза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.