• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/Резултатите след Консултативния съвет за национална сигурност са сред водещите теми в днешния печат. 

Съветът при президента се обедини около мнението, че миграцията, трафикът на хора и тероризмът ще продължат да бъдат заплаха за националната ни сигурност, пише по темата вестник Сега.

Препоръката на експерти от Международния валутен фонд за реформи в енергетиката и здравеопазването е водеща тема за Труд. Прогнозата на фонда за ръста на икономиката ни тази година е 1,7 %, като основен двигател е вътрешното търсене. Министерството на финансите е по-оптимистично и залага ръст за 2015-та от 2 %.

АЕЦ "Козлодуй" със 118 млн. печалба за първите 9 месеца на годината, пише Новинар. В сравнение с 2014-та печалбата е с над 28 млн. лева повече, допълва изданието.

На печалба са и хотелиерите. Дума съобщава за над 10 % ръст на нощувките през септември. Бургаска област отчита най-много туристи, на второ място е Варна. 

24 часа анализира рейтинговата система на университетите у нас. Според данните, стартовата заплата след завършване на висше образование е между 600 до 1500 лева, като доходът расте до седмата година след завършване.

Еднократен патентен данък от 400 до 1000 лева ще сложи край на данъчния рай, в който живеят таксиджиите, съобщаваТелеграф. Това става все по-възможно след като депутатите от бюджетната комисия в парламента одобриха промени в Закона за местните данъци и такси на първо четене. Ако това се случи, таксиметровите шофьори готвят протест, уточнява публикацията.

Хакери искат 1000 евро откуп за ударен компютър. Монитор информира, че зачестяват случаите на заразени служебни компютри. За да възстановят файловете, хакерите изпращат съобщение, в което настояват за откуп. 

България категорично е против сделка с Гърция за костите на цар Самуил, пише Стандарт като цитира премиера Борисов. Вчера той отказа среща с вселенския патриарх Вартоломей, който поиска страната ни да върне на Гърция църковни реликви.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.