• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Новинар
„Безпрецедентно посрещане имаше за инспекторите на европейската футболна централа УЕФА, които пристигнаха в София за супермача между "Лудогорец" и "Реал" (Мадрид). Очакваният с огромен интерес двубой от Шампионската лига е в сряда от 21.45 ч на стадион "Васил Левски". „

 

Труд
Маслото - с вода и вредни мазнини
„В маслото, продавано по нашите магазини, масово има наднормени количества вода и заместители на млечните мазнини, а млечните мазнини са значително по-малко от изискванията и от написаното на етикетите."


Земя
„Цената на тока трябва да скочи с 50 %, за да се покрият всички дефицити в енергийния сектор, заяви вчера новият председател на ДКЕВР Светла Тодорова. По нейните думи предложените 10% от началото на октомври са лимитът, който е социално поносим, и едва ли някой ще поиска по-рязко поскъпване. Тя смята, че голяма част от потребителите разбират защо е нужно увеличение на тока. Тодорова подчерта, че проблемите в сектора са натрупани с години, а енергетиката винаги е била използвана за политически цели. Проектът на ДКЕВР за по-висока цена на тока с до 10 % от 1 октомври отива в Брюксел. Искане до Еврокомисията за разглеждане на молбите на държавния регулатор за държавна помощ на НЕК и ЕРП-тата отправя гражданското сдружение "Граждани за национален отпор срещу монополистите и контрол на администрацията", съобщи във Варна Светослав Спасов от сдружението. Предложеното повишение от 10 % е лимитът, който е социално поносим, смята председателят на ДКЕВР"


в. Сега
Свидетели твърдят, че разследващи сортирали костинбродските бюлетини
Служители в печатница "Мултипринт" в Костинброд свидетелстваха пред съда, че бюлетините, които прокуратурата разкри ден преди парламентарния вот м. г., не са били подготвени за експедиция и не са били годни за гласуване. Според тях на медиите са показани бракувани книжа, които са били сортирани и подредени от разследващите. Прокуратурата не коментира този факт.

в. Монитор
Без компромис за качеството на храните
Темата за качеството на храните, които купуваме от магазините, май стана ежедневие за българина. Добре е, че станахме поинформирани като потребители и започнахме да четем внимателно какво пише на етикетите. Защото вече попадаме на какво ли не - изобщо не сме сигурни, че саламите и каймите с които се храним, са качествени. Специалисти непрекъснато ни съветват да избягваме маргарина и да заложим в менюто си поскоро на маслото. Сега обаче се оказва, че и за него не може да сме сигурни - в състава му имало свинска мас, вода и растителни мазнини


в. Дума
Бизнес и експерти против актуализацията
Не са убедителни мотивите за предлагането на такъв драстичен ръст в дефицита, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев пред БНР по повод предложението на служебния кабинет за актуализация на бюджета. Всъщност се предлага да се увеличи държавният и държавно гарантиран дълг с 6,5 милиарда лева (4,5 милиарда лева нов дълг и 2 млрд. лв. държавни гаранции), от които милиард и половина да покрият нарасналия дефицит и пет милиарда са мотивирани с половин изречение, което е крайно неубедително, смята Велев.

в. Капитал Дейли
Търговете за чистене на София блокираха
За втора път жалба на никому неизвестна консултантска компания блокира търга за почистване на седемте столични зони в следващите 4 години. Това е най-голямата поръчка на София - годишно столицата отделя 88 млн. за сметопочистващите фирми, а резултатът от блокирания конкурс е, че кметството поднови за нови 6 месеца договорите със сегашните изпълнители, избрани през 2010 г.
Заради забавения избор на нови почистващи фирми има риск София да потъне в боклуци следващия февруари. Причината е, че законът допуска удължаване на срока по изключение само с шест месеца и според адвокати е невъзможно това да стане втори път.


в. 24 часа
Вдигат енергийните помощи с 5,81 лева
Енергийните помощи ще бъдат увеличени с 5,81 лева и за тази зима ще са в размер на 71,53 лв.
Това стана ясно вчера от изявление на социалния министър Йордан Христосков.
Енергийните помощи, които в момента са в размер на 65,72 лева, ще бъдат вдигнати с 8,84%, обясни той в интервю за БНТ.

 

 

 


в. Преса
Всички вложители в КТБ с достъп до парите си
Пълен достъп на всички вложители на КТБ до банковите им сметки, международно разследване чрез външно финансово разузнаване на всичко, което се е случило в банката, и пълно осветяване на банковите операции в КТБ. Това предвижда законопроект, изготвен^от кандидат-депутатите на ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски, който ще бъде внесен в първия ден на новия парламент, а първият подпис под него ще е на лидера на движението Лютви Местан.


в. Стандарт
Туризмът с министерство
Туризмът ще има свое министерство. Първият по рода си консенсус между бранш, учени, кметове и политици бе постигнат вчера на SOS дебата за туризма, организиран от "Стандарт" и БАН. Твърдо "за" новото ведомство се обявиха Владислав Горанов (ГЕРБ), Поли Карастоянова (Патриотичен фронт), Димитър Делчев (Реформаторски блок), Деница Сачева (ДЕСНИТЕ), кметът на Първомай Ангел Папазов (АБВ) и Георги Балабанов (ББЦ).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.