• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

ЕРП Север инвестира 6,1 милиона лева в обновяване на мрежата си в област Варна

ЕРП Север инвестира 6,1 милиона лева в обновяване на мрежата си в област Варна

/КРОСС/ Електроразпределение Север реализира поредица инвестиционни проекти за обновяване на съоръжения от електроразпределителната мрежа на територията на област Варна. Те са част от инвестиционната програма на компанията за 2018 година и целят да осигурят надеждно и устойчиво електрозахранване на домакинствата и бизнеса в областта.

От началото на годината Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, вложи 6,1 милиона лева в обновяване и разширяване на електроразпределителната мрежа в област Варна. От тях 2,1 млн. лв. са инвестирани в присъединяване на нови клиенти. 1,8 млн. лева компанията вложи в оптимизация на мрежата.

Екипите на дружеството монтираха 11 000 метра усукан изолиран проводник по електроразпределителната мрежа в местност Ален мак, град Белослав и село Тутраканци, поставиха 60 нови стълба, инсталираха десетки електромерни табла и нови електромери с по-добри технически характеристики. В рехабилитацията на мрежата в тези райони бяха вложени 144 000 лева.

По-рано през годината дружеството инвестира 270 000 лева в изграждане на нова мрежа в местността „Добрева чешма" във Варна, 150 000 лева в реконструкция на съоръжения в Калиманци и Вълчи дол, 311 000 лeва в обновяване оборудването на подстанции и възлови станции и др.

От началото на 2018 година ЕРП Север вложи 2,2 млн. лв. в монтиране на нови електромерни табла, закупуване на автомобили, специализирано оборудване и инструменти.

Поддържането и развитието на електроенергийната инфраструктура е основен приоритет на електроразпределителната компания в стремежа ѝ да осигури възможност за присъединяване на нови обекти в динамично развиващите се райони с интензивно застояване на територията на областта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.