• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ "Държавата се натоварва с гаранции за нови заеми от повече от един милиард лева", е водещото заглавие на вестник Сега. Заради ефекта "КТБ" Фондът за влоговете ще вземе два кредита от международни банки. 
Капитал дейли пише "България е осъдена заради фалита на банка ог 2005 г.". Констатациите на съда в Страсбург за бившата Международна банка за търговия и развитие са важни заради казуса "КТБ", подчертава вестникът. Европейският съд по правата на човека констатира, че страната ни продължава да прилага лоши практики в случаите на банкова несъстоятелност. 
Според Земя, депутатите са ни заробили с милиарди, които ще отидат за купуване на кораби за военно-морския ни флот и изтребители за военно-въздушните ни сили. "Властта слугува на НАТО", е заглавието на първа страница на вестника.
Новинар също информира за това решение - "Купуваме 16 модерни изтребителя", е водещото заглавие на броя. Два нови патрулни кораба подсилват армията, пише още по темата.  
"Министерството на образованието профуква половин милион лева за учителски събор", пише Дума. Депутатите социалисти имат днес питане към министър Кунева така ли се прави ПР на новия образователен закон, допълва вестникът.
Сега предупреждава, че просветното министрество  може да доведе средното образование до исторически провал. Отговорността за преструктуриране на училищата е прехвърлена на общините, те трябва да преценят кое училище ще обучава до седми клас, кое да е от първи до десети, кое да е начално. Всички тези промени ще доведат до чувствителен социален ефект, коментира вестникът. 
"Подготвя се ремонта на шести блок на АЕЦ Козлодуй", пише Стандарт. Удължиха живота на Пети блок. Всички дейности се изпълняват стриктно, уверяват от "Росатом сервиз".
"Полицаи под прикритие ще има на плажа това лято", пише Монитор. По летищата също ще се засили полицейското присъствие и контрол. 
В началото налетните отпуски Иван Гарелов прогнозира в материал за Труд какво ни чака в Гърция след поскъпването, ако отидем като туристи и съветва пушачите да си носят цигари оттук, както и да избягват заведения, предназначени за чужденци, защото в тях ще е доста по-скъпо. 
"Рибата избяга заради валежите и застудяването", пише Телеграф . Пресният сафрид струва десет лева за килограм,  по заведенията се предлага замразена риба, цацата поскъпва поне 5 пъти.
"10 бона заплата за здравна чиновничка", изработила 100 часа извънредно за месец, информира Труд.  Извънредният труд не бива да е повече от 30 часа на месец, подчертава вестникът.  Става дума за ръководителката на Инспектората към Министреството на здравеопазването Пенка Белева. Според фиша на заплатата Белева е била непрекъснато на работа по 12 часа.
"Проверяват Марешки за ДДС и акцизи", пише 24 часа. Целта на проверките е да се установи произходът на горивата, които той продава. Имало сигнали, че част от доставчиците са извършили данъчни нарушения.
"Руснаци, македонци и германци съчетават почивката у нас със здравен туризъм", съобщава Монитор. Търсещите пък в чужбина лечение нашенци предпочитат Германия и Израел. Данните са от Здравната каса и Съюза по балнеология.
Стандарт пише за протоколните битки преди Вселенския събор от 15 юни. Бойкотираме събирането на остров Крит, ако там не се обсъдят важни въпроси. Нашата и руската църква са поискали отлагане на събора и заявяват, че ако не бъдеотложен, няма да присъстват.
В интервю за 24 часа генералният секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Ламберто Заниер заявява: "За Украина няма лесен изход в близко бъдеще". Той предвижда, че лодките с бежанци от Африка към Европа ще се увеличат. "Имаме все по-разделени общности и там е проблемът.", констатира Ламберто. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.