• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Акценти в днешния печат

Акценти в днешния печат

/КРОСС/ Петстотин лева допълнително възнаграждение ще получават военнослужещите, изпратени да охраняват границата, съобщава МОНИТОР. Сумата е разписана в проект за изменение на наредбата за възнагражденията на армейците при специфични условия на труд, публикуванза обществено обсъждане на сайта на министерството на отбраната. В момента тези средства са триста лева месечно, пояснява вестникът.

„Общините, в които има най-голямо съсредоточаване на бежанци, да получат част от обещаната от Евросъюза помощ от 160 милиона евро за посрещане на миграционния натиск. Това поискаха кметове", цитирани от вестник СТАНДАРТ. Пред вестника изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова подчертава, че пограничното население трябва да усети подкрепа, за да бъде по-толерантно към имигрантите.

„За пръв път от началото на реформата по-малко хора излизат в пенсия", съобщава вестник СЕГА. През първите девет месеца на тази година броят на пенсионираните лица е под 83 хиляди - с около петстотин души по-малко спрямо същия период на 2015-та, сочи вестникът, цитирайки данни на Националния осигурителен институт.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова, която отговаря за електронното управление, е на път да създаде тихомълком ново министерство, пише ТРУД, като се позовава на представения за обществено обсъждане устройствен правилник на Държавната агенция „Електронно управление". В мегаведомството се очаква да заработят 500 души. Агенцията ще разполага с ресурс от 300 милиона лева до 2020 година.

От една до три години затвор и 6 хиляди лева глоба, ако върнеш километража на колата. Това искат от Съюза на българските автомобилисти, пише МОНИТОР. Според СБА возилата, които се движат по пътищата, са с двойно манипулиран пробег. веднъж данните се променят от продавача в чужбина и втори път преди да се пуснат на пазара у нас. В Германия, която е основен доставчик на коли втора ръка за България, всяка трета кола е с манипулиран километраж, пише вестникът, цитирайки председателя на парламентарната комисия по транспорта Настимир Ананиев.

ТРУД пише за предстоящи „нощни" акции на КАТ в София и големите градове „срещу трещящите мотори". Хайките стартират само ден след като ченгетата придружаваха шумното шествие на мотористи, предизвикало гнева на стотици столичани", пише вестникът във водещата си публикация.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.