• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/„Горивата ще паднат под 2 лева за ЧНГ", пише Стандарт. „Бензиностанциите ще ни направят подарък за старта на 2016 година заради поредния срив в цените на петрола по световните пазари.  Българите обаче ще усетят ефекта от него след празниците."  Засега цените на А-95 са 2.03 лева до 2.06 лева, а на дизела - 2.06 лева до 2.09 лева за литър, пише изданието.

„Парното ни погва за две неплатени сметки", предупреждава Монитор. „Без значение дали борчовете са за 10 или за 1000 лева, ако не сме издължили два месеца поред попадаме в полезрението на служителите от „Топлофикация" - София. 70 на сто от столичани не дължат нито лев за парно и топла вода.Делата срещу длъжници обаче са 15 хиляди. От „Топлофикация" твърдят, че печелят 98 % от съдебните спорове. Към края на миналата година борчовете на клиентите към дружеството са били 420 милиона лева.

„Спират колите без застраховки", съобщава Труд, цитирайки решение на депутатите от икономическата комисия на парламента. Собствениците ще разполагат с 15 дни, за да платят, а ако не го сторят регистрацията на автомобилите ще се прекратява служебно. Основната цел е да се предотвратят измамите с полицата в чужбина".

Вестник Сега разгрежда решението на депутатите за „Гражданска отговорност" като „половинчато". „Преди второто четене на новия застрахователен кодекс те дадоха застраховката да се сключва онлайн, но не отмениха задължението автомобилът да има зелен стикер на предното стъкло", пише вестникът.

„С впечатляващо мнозинство Народното събрание ще приеме на второ четене въвеждането на явно гласуване във Висшия съдебен съвет и квотите в двете му колегии", сигурен е 24 часа. Вестникът прогнозира, че „при дебатите в пленарна зала ще се усети разнобой в Реформаторския блок - СДС и Движение България на гражданите са склонни да подкрепят проекта на управляващото мнозинство, включително за прокурорската квота, а ДСБ ще се окаже в изолация наред с „Атака".

„Синдиците от КТБ продават останките от банка „Виктория", съобщава Капитал DAILY. „На пазара са 100 % от акциите на „Виктория", която към днешна дата може да предложи на купувача лиценза си, един-единствен работещ офис и портфейл от фирмени кредити. Обвързващо условие пред потенциалните кандидати е да погасят вземания на банката-майка - КТБ, за около 115 милиона лева. Засега няма официални заявки за интерес към процедурата, която цели оферти още през януари и постигане на сделка максимално бързо във времето. Причината е, че „Виктория" трупа загуби, които ядат от капитала й, и с този темп не е далеч момента, в който банковият регулатор ще бъде принуден да се намеси", предупреждава вестникът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.