• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Какво показа проверката на новия учебен корпус на УНСС?

Какво показа проверката на новия учебен корпус на УНСС?

/КРОСС/ Договорът за изграждането на новия учебен корпус на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) е сключен през 2016 г. и към момента сградата е изградена на груб строеж. Има спиране на изпълнението на строителството - с акт 10. Финансовата корекция, която е направена от Управляващия орган е в размер на 10%, и това от общата стойност на договора е около 450 000 лева.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, след като заедно с премиера Бойко Борисов и с министрите на финансите и на образованието - Владислав Горанов и Красимир Вълчев, разгледаха строителството на новия корпус на УНСС.

Новият учебен корпус на УНСС е предвидено да се изгради с 4,5 млн. лева от ОП "Региони в растеж" и със съфинсиране от 7,5 млн. лева от Министерството на финансите чрез Министерството на образованието и науката - по 2,5 млн. лева са били предвидени за 2017, 2018 и 2019 г.

Всички нарушения, които ги е имало при изпълнението на целия инвестиционен процес, се следят стриктно и се налагат финансови корекции, заяви министър Аврамова.

До момента договорът се изпълнява, съгласно условията, при които е сключен и 4,5 млн. лева от общата стойност на договора, който е за 11 млн. лева, са предоставени от ЕС, а останалата част е националния бюджет, обясни заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова. Тя добави, че е изграден корпусът на центъра, до груб строеж - до акт 14, предстои да бъдат изпълнени и оставащите дейности, за да се приключи успешно проектът. Той трябва да бъде финално разплатен - и със средствата от ЕС, и със средствата от националния бюджет, каза Николова.

Ако възложителят е сключвал други анекси и е възлагал други дейности, то те са изцяло негово решение, заяви министър Аврамова, попита дали средствата ще стигнат за изпълнението на проекта за учебния център на УНСС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.