• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Антоний Тодоров: Ген. Румен Радев може да привлече избиратели извън левицата

Антоний Тодоров: Ген. Румен Радев може да привлече избиратели извън левицата

/КРОСС/Кандидатурата на генерал Румен Радев е компромисна, приемлива и за БСП, и за АБВ. Няма никаква политическа история, тепърва ще трябва да се учи да говори по митинги, да общува с избирателите, но има възможности да привлече избиратели извън левицата. Той има своята аудитория и в избирателите на Патриотичния фронт. Някои могат да го припознаят тъкмо като кандидата, който да заеме мястото на "Дондуков" 2".

Така политологът Антоний Тодоров коментира кандидатурата на БСП - лява България и АБВ за президент - генерал Румен Радев, в предаването "Денят ON AIR". Той подчерта, че генерал Радев е максимално неутралната фигура, но той не е политик, бил е военен, и тепърва ще трябва да се учи да води преговори. Но от друга страна, според политолога, на тези президентски избори няма да има чак толкова много потенциално избираеми кандидати.

Кандидатът на ГЕРБ ще бъде много важен. Но кандидатът на левицата има шансове, тъй като изборите се решават на втория тур, подчерта Тодоров.

Оста на противопоставянето ще бъде между кандидата на ГЕРБ и кандидата на левицата. Това обаче ляво-десен сблъсък ли ще бъде зависи от хората, какво ще се говори, колко са възможностите на президента да влия върху икономическата и социалната политика", коментира още Тодоров. "По-скоро мисля, че залогът на тези избори е дали кандидатът на ГЕРБ ще спечели или не. Защото ГЕРБ като управляваща партия държи контрола върху всички основни институции. Ако опозицията успее да убеди обществото, че тази концентрация е проблем, в полезността от търсенето на институция, която да балансира това, е възможно да спечели", заключи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Генерал - ПОМИЯР, разполагащ с потенциал да оглави трудова повинност и бригадирското движение! Крайно време е да отхвърлим БРЪТВЕЖИТЕ на руската мафия и интереси, довели страната ни до разруха - бедна, онеправдана, същата като Русия, само че в Европа! Българи, прокълнете и унищожавайте тази Сибирска сган, унищожаваща шансовете ни!

20.08.2016 16:22:00

Анонимен

Генерал - фурнаджийска лопата.

19.08.2016 11:40:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.