• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Нов голям позор! Вадуц изхвърли Левски от Лига Европа

Нов голям позор! Вадуц изхвърли Левски от Лига Европа

/КРОСС/ Дори най-големият враг на Левски едва ли би написал такъв сценарий, по който "сините" отпаднаха днес от Лига Европа, във фаза първи квалификационен кръг, известна още във фенския фолклор като "плажна".

Столичани постигнаха пирова победа с 3:2 на стадион "Георги Аспарухов", и така след поражението с 0:1 в първата среща, евроидиотизмът на Левски придоби невиждани измерения. Така де, и в най-големите си издънки, вековният клуб не е отпадал на футбол от отбор от Лихтенщайн, който на всичкото отгоре не е напълно професионален.

Левски обаче си е Левски, а за пореден път се затвърди мнението, че когато стане дума за този клуб невъзможни неща няма. Каза го и Делио Роси на пресконференцията вчера - отборът може да победи всеки, както и да загуби от всеки...

Най-накрая, след близо година ходене по мъките, публиката на "Герена" пък се осмели да извика "Оставка" по повод играта на отбора и италианския специалист, който получи достатъчен кредит на доверие, въпреки всички издънки. Е, тази днес едва ли ще бъде простена...

Какво ли не беляза срещата, която спокойно може да бъде характеризирана като трилър! Зрителите видяха всичко - обрати, екшън, нелепи голове, червен картон, пропусната дузпа, късна драма и доста нерви по трибуните. 

По стара традиция Левски допусна двете попадения във вратата си след два точни удара към нея. И в двата случая Божидар Митрев, а след това и дебютиралият Мартин Полачек се намесиха нескопосано, особено словакът, който се появи на почивката и следваше да е по-убедителен в изявите си...

Само че в 25-ата минута Вадуц поведе!

Досу се разходи от тъчлинията през няколко човека почти до дъгата пред наказателното поле, пусна към Кулибали, който със силен, но не толкова мощен удар свари Митрев неподготвен - 1:0 за скромния тим от Лихтенщайн!

Чак след попадението Левски се сети да играе малко по-раздвижено и бързо, с повече импровизация, която идваше от Габриел Обертан. Именно след асистенция на французина Левски успя сравнително бързо да възстанови паритета!

Серджиу Буш получи топката в наказателното поле и с диагонален удар по хлъзгавия терен я прати в мрежата на Хирцел за 1:1!

Вратарят преди това се намеси в два случая при удари на Обертан и Кабрал. Така при 1:1 почивката дойде, а развръзката остана за вторите 45 минути!

Те започнаха по мечтан начин за Левски, но и с малко очаквана смяна на... капитана Митрев, който отстъпи мястото си на гиганта Мартин Полачек. 

Аймен Белаид изглеждаше, че дава началото на обрата за Левски! Тунизийският защитник се възползва от недоразумение в отбраната на Вадуц и от близка дистанция вкара за 2:1!

Уви, Мартин Полачек, който даде вероятно над 50 интервюта от момента, в който подписа с Левски, реши да върне съперника в изходна позиция! Нескопосана намеса на словака при центрирана топка позволи на Тадич да вкара за 2:2!

Финалният четвърт час не преполагаше такава развързка! В 74-ата минута Серджиу Буш бе съборен в наказателното поле, съдията отсъди дузпа, която обаче румънският нападател не успя да реализира! 

Все пак Йерсон Кабрал успя да вдъхне надежда на левскарите, че могат да стигнат до крайния успех, след като холандецът с много красив удар извън дистанция порази целта за 3:2!

 

До края на срещата левскарите обградиха наказателното поле пред Хирцел, но удари на Кабрал, Мариани и Гомес минаха близо до гредата. Втора дузпа за нарушение срещу Обертан пък не бе отсъдена.

В добавеното време Станислав Костов си изкара директен червен картон, а в крайна сметка Левски отново разочарова своите привърженици. Те обаче, за разлика от предните месеци, този път не се стърпяха и мощно скандираха "Оставка" по адрес на Делио Роси. 

Е, време е за такава, освен ако Левски не иска да продължава с футболното харакири...

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.