• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

145 години от гибелта на Васил Левски

145 години от гибелта на Васил Левски

/КРОСС/ Отбелязваме 145 години от гибелта на Васил Левски - Апостола на свободата.

В София ще бъде отслужена рхиерейската панихида в памет на йеродякон Игнатий - Васил Левски в храм "Света София" от 17.00 ч., а след това е организирано литийно шествие. В 18.00 ч. пред Паметника на Апостола ще започне церемонията-поклонение, където участие ще вземе президентът Румен Радев. Държавният глава ще произнесе слово и ще поднесе венец пред паметника на Васил Левски.

По-рано вицепрезидентът Илияна Йотова ще приветства деца, членове на клубовете "Млади възрожденци", които ще изнесат рецитал пред паметника на Левски в София.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства в Брюксел на възпоменателна церемония за отбелязване на 145 години от гибелта на Апостола на свободата пред барелефа на Васил Левски на сградата на консулската служба към посолството на България в Белгия. Отбелязването ще бъде в 17.00 часа. Почетен гост ще бъде председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. На събитието ще присъстват народни представители, членове на Европейския парламент и представители на българската общност. Цвета Караянчева и Антонио Таяни ще отправят послания по повод годишнината. Ученици от българското училище „Пейо Яворов" към посолството на Република България ще изпълнят стихотворения, посветени на Апостола. Поднесени ще бъдат цветя пред барелефа на Васил Левски. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде в Брюксел за участие в Интерпарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в Европейския съюз.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще участва във възпоменателния митинг-поклонение пред паметта на Апостола на свободата, който ще започне в 11.00 ч. на площад "Васил Левски" в Карлово. В ритуала ще участват военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Годишнината от обесването на Апостола на свободата ще бъде отбелязана в цялата страна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Обесиха Васил Левски на 18-ти, а сега го бесят всеки ден Той сякаш виси и днес - на въже, усукано от лъжите, които сме позволили знайни и незнайни лъжепатриоти да сквернят паметта му

19.02.2018 12:08:26

българка

Убийците на Левски щедро възнаградени от признателна Русия Човекът, осъдил Апостола на обесване, е назначен от княз Дондуков за член на Висшия съдебен състав в България http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ubiytsite-na-levski-shtedro-vaznagradeni-ot-priznatelna-rusiya Документът за назначаването на хаджи Иванчо Хаджипенчович за член на Висшия съдебен състав в освободена България от княз Дондуков е важно историческо доказателство, че продажните рубладжии-русофили и техните господари от Москва повече от век и половина целенасочено работят срещу българската нация, изпращайки на смърт и заточения най-свидните й синове, които са осъзнали, че от московлъка и руския ботуш по-страшно нещо за Отечеството няма.

19.02.2018 11:43:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.