• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Намалява се времето за чакане на част от автобусите в столицата

Намалява се времето за чакане на част от автобусите в столицата

/КРОСС/ Средно между 5 и 10 минути по-малко ще чакат пътниците на спирките на автобусните линии 12, 20 и 31., съобщават от столичния Център за градска мобилност.

Причината е в увеличените на брой коли обслужващи линиите, както и увеличения пробег в километри, който транспортният оператор ще изпълнява - общо 338, 6 км повече от този към момента на ден.

Например за линия 31 времето между отделните коли е намалено с 5 минути в сутрешните върхови часове. За линия 20 то е намалено с 5 минути в не пиков час, а при линия 12 - времето е намалено с 15 мин в следобедните върхови часове.

Новите 60 нископодови газови автобуси, които бяха представени на 25 юли ще влязат постепенно в експлоатация. Нископодови превозни средства първо тръгват по петте линии на 12, 90, 117,118 и 119. След това този тип коли ще се движат и по маршрутите на 18, 20, 22, 24, 25, 27, 29, 30,31,81 и 86. Превозните средства, които притежават и стандарт EURO6, ще заменят над 20 годишни автобусите.

Най-много от новите автобуси ще се движат по маршрута на линия 86 ("АП Малашевци" - ж.к. "Свобода"), по линиите на 30 и 31, които свързват кв. Обеля съответно със с. Балша и село Голяновци, както и по маршрута на линия 27.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Първите двадесет от новите автобуса ще тръгнат от днес по линии основно в северните и западните райони на София - Нови Искър, "Кремиковци", "Връбница", "Надежда".

Останалите 40 превозни средства ще бъдат пуснати в движение от 1 август. Автобусите са 100-местни с 32 седящи места, напълно климатизирани и с налични камери и монитори, гарантиращи по-голяма безопасност.

Те разполагат с платформа за по-добра достъпност при качване и напълно отговарят на най-високия екологичен стандарт евро 6. Двигателят им е 320 конски сили, като това е най-мощния двигател от този клас. С едно зареждане такъв автобус може да измине средно 600 киломерта. С такъв вид градски превозни средства вече разполага градския транспорт на градове в Англия, Италия и Испания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.