• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

БСП избра само Атанас Зафиров за член на Изпълнителното бюро на партията

БСП избра само Атанас Зафиров за член на Изпълнителното бюро на партията

/КРОСС/Уважавам решението на Националния съвет на БСП да избере само Атанас Зафиров за член на Изпълнителното бюро на партията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с проведения избор на нови членове на Изпълнителното бюро на БСП, след който стана ясно, че само Атанас Зафиров влиза в бюрото, а на Борислав Гуцанов не му достигна 1 глас.

„Винаги при нас е било демократично, каквото реши Националният съвет", каза Нинова.
На въпрос дали се чувства бламирана, тя отговори: „Не. Уважавам решението на Националния съвет, преценили са колегите ,че Атанас Зафиров е добро предложение и го приемат. Борислав Гуцанов не приемат", заяви лидерът на БСП.

Тя посочи, че изборът на нови членове на Изпълнителното бюро на партията се е наложило, тъй като Деница Златева е излязла от него, а повечето от колегите й ще станат депутати и е искала да допълни състава му. Корнелия Нинова отрече това да е някаква компенсация за тях, тъй като те не присъстват в листите за предсрочните парламентарни избори.Интересни личности от областта на изкуството, спорта, научните и артистичните среди са сред кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България".

Михаил Христов е трикратен световен шампион на скок дължина, завършва специалност "Право" в УНСС. Често е канен за мотивационен лектор пред големи компании и държавни институции. Посветил е и голяма част от времето си в борбата за създаване на по-добри условия за хората и децата с увреждания в България. Самият той попада в тази графа - преди десет години, след инцидент, параатлетът е лишен от двете си ръце, но волята за живот и промяна към по-добро са неговата движеща сила. Той е включен в листата на „БСП за България" от 25 МИР - София. В същия район за доверието на избирателите се бори и Хари Хараламбов, който работи в Института за незрящи.

Популярният актьор Любомир Ковачев, познат на българската публика от филма „Чужденецът", ще се бори за доверието и симпатиите на хората в 23 МИР - София. Професорът по пантомима в НАТФИЗ Александър Илиев и известната актриса и певица Нона Йотова са сред кандидатите за депутати в 24 МИР - София. Професорът създава и ръководи поставянето на множество постановки и е автор на научен труд в сферата на театралното изкуство. Йотова е основателка на Първия български женски театър. Тя играе в безброй постановки и филми.
В листата в Пловдив е включена професорът по реторика от Софийския университет Донка Александрова. Позната на три континента със своите професионални качества, тя е удостоена с орден „Св. Кирил и Методий" и е наградена от президента на Индия - д-р Шанкар Дайал Шарма за заслуги за развитието на българо-индийските културни връзки. Тя е преподавала реторика в Софийския университет, УНСС, Пловдивския университет, гост лектор е в два индийски и един американски университет. В Смолян кандидат за народен представител от „БСП за България" е преподавателят в Софийския университет и доктор по исторически науки Христо Беров.

В София Област в листите на левицата е бившият командир на Национална гвардейска част Боян Ставрев.
Директорът на врачанския театър Анастас Попдимитров е кандидат за депутат от Враца. Той е магистър по актьорско майсторство от НАТФИЗ. Владее руски и френски език.

В Ямбол листата на левицата допълва архитектът Даниела Сивкова.

Преуспяващият бизнесмен и пилот Антон Георгиев, добре познат на плевенчани, допълва листата на левицата в Плевен. Георгиев дълги години се занимава с авиация и към момента е собственик на летище „Бохот" и школа за пилоти.

Георги Алексиев - ръководител на хирургическото отделение в Сандански, е част от листата на левицата в Благоевград. В Русе сред кандидатите за народни представители, издигнати от коалиция „БСП за България", е любимият на поколения българи олимпийски шампион по стрелба Таню Киряков. Той е единственият спечелил олимпийски златни медали в 50-метровата стрелба с малокалибрен пистолет и в 10-метровата стрелба с пневматичен пистолет.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.