• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Феноменът 15/15 сработи за три партии в Бургас

Феноменът 15/15 сработи за три партии в Бургас

/КРОСС/ Феноменът 15/15, при който е отбелязан номерът на бюлетината на дадена партия и същото число при избора на преференция, сработи на тези избори за три партии в Бургас - ГЕРБ, БСП и ДПС, съобщи "Офнюз".

11-ата в листата на ГЕРБ Ася Пеева, председател на Жени ГЕРБ в Поморие, е събрала най-много преференции след водача на листата Ивелина Василева. 6057 (8.61% от гласовете за партията) са отбелязали номер 11 на две места в бюлетината и така Пеева излиза на второ място в нея, оставайки зад себе си втората в подредбата Диана Саватева, журналист, от гражданската квота на партията.

Същото пренареждане се вижда и при БСП. Десетият в листата Димитър Стоянов има най-много гласове след лидера Петър Кънев, партията беше също под номер 10 в избирателния списък. 4566 души са отбелязали вот за Стоянов (10.05 %), а малко над 1000 за втория в листата Николай Тишев, който е областен и общински председател на социалистите в Бургас. Изненадата, в този случай, е по-малка, тъй като Стоянов провеждаше силна преференциална кампания.

Аналогично пренареждане се е получило и при ДПС, които бяха с номер 9 в бюлетината. Ангел Исаев, бившият кмет на бившето село Рудник (сега - квартал на Бургас), е получил 3366 гласа (16.92 %) и измества втория в листата и досегашен депутат няколко мандата Дурхан Мустафа, за когото предпочитание са дали малко над 2 600 души. Водач на листата в Бургас е Камен Костадинов, който бе начело и на тази във Велико Търново.

Все още не е ясно разпределението на мандатите в областта, както и дали кандидатите, пренаредили листите, ще се възползват от правото си да влязат в парламента.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не карайте с тези преференции хората да разсъждават когато гласуват.

27.03.2017 21:09:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.